2e Persbericht van dinsdag 25 juli 2005

Eindhoven, 25-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt oplichter aan

Dinsdagochtend rond 06.00 uur is een 32-jarige Eindhovenaar op het politiebureau in Eindhoven aangehouden voor oplichting. De man, met een Chinees uiterlijk en keurig gekleed, heeft de afgelopen weken in Eindhoven bij ruim tien onschuldige mensen geld afgetroggeld. Hij had een smoes dat hij om geld verlegen zat. Vervolgens vroeg hij een klein geldbedrag. Meestal rond de 10,- à 15,-. De politie onderzoekt of er een schaderegeling tot stand kan worden gebracht met de gedupeerden.

Eindhoven: Vrouw steekt met mes

Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur heeft de politie in de Kleine Berg een 24-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De vrouw probeerde rond 14.10 uur in de Vrijstraat een 22-jarige vrouw uit Eindhoven neer te steken met een mes. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar. Ze kregen woorden waarbij de verdachte haar woorden kracht bij wou zetten met een mes. Het slachtoffer hield hier een snijwond op haar arm, een gat in haar t-shirt en een oppervlakkige snijwond op haar buik aan over. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar ze is ingesloten.

Helmond: Inbraak in schuur

In de nacht van maandag op dinsdag is tussen 02.00 uur en 05.00 uur in de Waalstraat ingebroken in een schuur. De sloten van de poort en de schuurdeur zijn open gebroken. Er zijn onder meer drie fietsen en een scooter weggenomen.

Waalre: Politie houdt verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 09.25 uur en 10.40 uur in de Willibrorduslaan een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 496 voertuigen gecontroleerd en 41 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid is 70 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Son: Man gewond bij verkeersongeval

Dinsdagochtend omstreeks 10.00 uur heeft op de kruising van de Hendrik Veenemanstraat en de Bremlaan een ongeval plaatsgevonden. Een 21-jarige automobilist uit Nuenen reed over de Hendrik Veenemanstraat. Op het kruispunt verleende hij geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit Eindhoven die van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 21-jarige bestuurder is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.