Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden met gestolen auto en fiets

Wijchen, 25-07-2006 o Op aangeven van een opmerkzame getuige kon de politie maandagmiddag in Wijchen een 35-jarige Nijmegenaar aanhouden op verdenking van fietsendiefstal.

De melder gaf aan de politie door dat een man wel heel veel interesse toonde voor geparkeerde fietsen in de Herenstraat. De man zou vervolgens in zijn auto stappen. Bij het natrekken van het kenteken bleek dit voertuig, voorzien van een buitenlands kenteken, als gestolen gemeld te staan. Een surveillanceauto werd meteen ter plaatse gestuurd, maar trof daar in eerste instantie de bedoelde auto niet meer aan. Een zoektocht in het centrum van Wijchen werd opgestart.

Kort daarop zagen de agenten de auto en ook dat een man bezig was een mountainbike in te laden. Toen zij hem wilden aanhouden ging de man, de 35-jarige Nijmgenaar, er vandoor. De achtervolging werd ingezet via diverse straten en tuinen. De Nijmegenaar voldeed herhaaldelijk niet aan bevel of vordering. Toen de 35-jarige weer gesommeerd werd te stoppen en hij hieraan niet voldeed en zich bleef verzetten, gebruikte een politieman pepperspray. De man is geboeid naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hij is in verzekering gesteld.

De mountainbike bleek van diefstal afkomstig. Een 52-jarige Harderwijker heeft aangifte gedaan. Zijn fiets werd die maandagmiddag gestolen vanaf de Dorsvlegel. De mountainbike is inmiddels terugbezorgd bij de 52-jarige man. De gestolen auto is weggesleept voor verder onderzoek.

De politie in Wijchen is blij met dergelijke alerte meldingen. Hoe sneller mensen heterdaadzaken of verdachte situaties melden, hoe groter de kans op een goed vervolg. (08)