Owens Corning neemt toonaangevend Europees ..................

Owens corning

Owens Corning neemt toonaangevend Europees prefab-steenbedrijf Modulo/ParMur Groep over

TOLEDO, Ohio, July 25 /PRNewswire/ --


- Overname avanceert mondiale groeistrategie voor Cultured Stone(R) handel

Owens Corning (OTC aanplakbord: OWENQ.OB) heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een aankoopovereenkomst heeft ondertekend voor de overname van The Module(TM)/ParMur Groep, een marktleider in Europa op het gebied van de productie en distributie van decoratieve wandbekleding voor binnen- en buitengebruik. De overname zal de mondiale expansie van de Owens Corning Cultured Stone(R) handel bevorderen op de Europese bouwmaterialenmarkt.

Verwacht wordt dat de transactie, waarvan de waarde wordt geschat op US$ 32 miljoen (euro 25,5 miljoen), zal worden afgerond in september.

"Wij zijn er heel enthousiast over dat we de kracht van de Modulo/ParMur merken die bekend staan om hun service-, distributie- en productienetwerk, kunnen combineren met de Cultured Stone(R) handel van Owens Corning en zo beter kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten wereldwijd," aldus Chuck Stein, voorzitter van Owens Corning Cultured Stone(R). "Deze overname zal samen met de recente ingebruikname van onze nieuwe prefab-steenfabriek in Azië goed aansluiten bij de voortdurende mondiale groei van de vraag naar deze producten die warmte, gevelverfraaiing en waarde toevoegen aan huizen en bedrijven wereldwijd."

De Modulo/ParMur Groep is gevestigd in het Franse Bray-sur-Seine en produceert en verkoopt wand- en vloerbekleding uit prefab-fineersteen onder de merknamen Module en ParMur. Module en ParMur zijn wandbekledingen op basis van stucwerk voor binnengebruik en op basis van cement voor buitengebruik. De producten worden overwegend verdeeld via de doe-het-zelf markt in Europa.

Naast de vestiging in Bray-sur-Seine heeft het bedrijf ook nog twee fabrieken in het Franse Forbach en het Roemeense Turda. Modulo/ParMur telt bijna 150 werknemers.

"Als industrieleider in Europa vormt deze krachtenbundeling met de Noord- Amerikaanse steenmarktleider Owens Corning een geweldige kans voor Modulo/ParMur en haar personeel," aldus Christian Roggeman, algemeen directeur van de Module/ParMur Groep. "Dit zal resulteren in product- en technologiesynergieën die toegevoegde waarde bieden voor onze klanten wereldwijd." Dhr. Roggeman werd benoemd tot algemeen directeur Europa van Owens Corning Cultured Stone (R).

De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de van toepassing zijnde regelgevende en justitiële autoriteiten.

Owens Corning is de grootste fabrikant ter wereld van prefab-fineersteen. Het bedrijf ging in 1962 van start met het maken van natuursteenreplica's en biedt thans meer dan 20 texturen, 80 kleuren en talloze mogelijke textuur- en kleurencombinaties aan voor gebruik binnen- en buitenhuis. Meer informatie is verkrijgbaar op de website van Owens Corning Cultured Stone(R), www.culturedstone.com.

Over Owens Corning

Owens Corning is wereldleider op het gebied van bouwmateriaalsystemen en composietoplossingen. Het bedrijf behoort al meer dan 50 jaar tot de Fortune 500. De mensen van Owens Corning definiëren elke dag opnieuw de mogelijkheden op het gebied van het leveren van producten en diensten van topkwaliteit, van isolatiematerialen tot dakbekleding, gevelbeplating, prefab- fineersteen en glascomposietmaterialen voor de transportindustrie, elektronica, telecommunicatie en andere high-performance toepassingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1938 heeft Owens Corning zich tot marktleidend vernieuwer ontwikkeld op het gebied van glasvezeltechnologie met een omzet van US$ 6,3 miljard in 2005 en 20.000 werknemers in 25 landen. Meer informatie is beschikbaar op www.owenscorning.com.

Website: www.owenscorning.com
www.culturedstone.com