Politie Limburg-Noord

Politie assisteert bij eenzijdig ongeval (2e bericht)
Datum: 25-07-2006
Tijd bericht: 20:35
Plaats: Grathem
Een van de vier kinderen die bij het ongeval op de Napoleonsweg betrokken raakten is met ernstig hoofdletsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Maastricht.
Het eenzijdige ongeval gebeurde dinsdagmiddag omstreeks 17.40 uur. Een 50-jarige inwoner van Wessem kwam met zijn personenauto vanuit de richting Venlo en stuurde plotseling door onbekende oorzaak naar links, waardoor de auto links van de weg frontaal tegen een boom belandde. De vier kinderen die zonder autogordel achterin de wagen zaten, liepen door de klap ernstig letsel op. Een jongetje van tien moest per traumahelikopter worden overgebracht naar het Academisch Centrum Maastricht en zijn zusje van zeven werd per ambulance ook naar Maastricht vervoerd. Zij beiden zijn de kinderen van de 50-jarige chauffeur.
De twee andere kinderen komen ook uit Wessem. Het jongetje van zeven is naar het ziekenhuis van Roermond overgebracht en zijn zesjarig zusje naar Sittard.
Ook de 50-jarige chauffeur droeg de autogordel niet en werd met letsel overgebracht naar het ziekenhuis van Weert. Op verzoek van de politie zal een forensisch arts bloedonderzoek doen bij hem om te kunnen beoordelen of de man onder invloed de auto bestuurde.
De technische verkeersdienst van de politie Limburg-Noord doet onderzoek naar de staat van de auto en tracht aan de hand van de sporen het ongeval te analyseren.