Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 25 juli 2006

College van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 25 juli 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Kwaliteitsverbetering Passerel

Het college van B&W heeft besloten 35.000,-- te investeren in het opknappen van de Passerel, de brug over het Stationsplein die het NS station met het winkelcentrum verbindt. De Passerel is in de omgeving een ontsierend element geworden, nu de NS het stationsgebouw heeft opgeknapt en ook van het winkelcentrum het uiterlijk op orde is gebracht. Diverse ruiten zijn gescheurd en inmiddels al, vanwege de veiligheid, weggehaald. Voor deze kwaliteitsverbetering zal de bovenbouw van de Passerel worden verwijderd en de betonconstructie geschilderd. Daarmee zal de brug weer geschikt worden gemaakt om gedurende enige jaren de grote aantallen voetgangers veilig te laten oversteken. De aanpassingen zullen voor de toekomstige inrichting van het Stationsplein géén beperkende gevolgen hebben. [Procedurevoorstel: lijst mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Gemeentelijk rioleringsplan (GRP) 2006-2010

Het college heeft kennisgenomen van de inhoud van het concept Gemeentelijk rioleringsplan 2006-2010, waarin de prijzen en activiteiten in het kader van het beheer en onderhoud zijn geactualiseerd. Eén van de in het oog springende zaken in het GRP is de oplossing van de rioleringsproblematiek in s-Gravenland, zonder dat dit lastenverhoging tot gevolg heeft. Het college geeft dit concept-GRP nu vrij voor commentaar van betrokken partijen als Rijkswaterstaat, Gedeputeerde Staten, VROM, de Inspectie Volksgezondheid en het Hoogheem-raadschap. Na ontvangst van de commentaren en het integrale advies, wordt het plan aangeboden aan de raadscommissies en de gemeenteraad.

Het realiseren van kunst voor de wijk Schenkel

Nadat in 2005 bewoners uit de wijk Schenkel het initiatief hebben genomen kunst in hun wijk onder de aandacht te brengen, heeft het college nu het conceptraadsvoorstel en -besluit vastgesteld om 27.500,- beschikbaar te stellen voor de realisatie van meervoudige kunst in de wijk Schenkel. De Provincie Zuid-Holland investeert hetzelfde bedrag. Een bewonerscomité is betrokken bij de selectie van kunstenaars die op basis van het kunstenplan Schenkel een voorstel doen. De kunstwerken benadrukken de toegangsfunctie en het landschappelijk en cultureel historisch karakter van de wijk.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening en agenda gemeenteraad.]

Beleidsregels voor het verstrekken van loonkostensubsidie

Het college heeft de Beleidsregels loonkostensubsidie gemeente Capelle aan den IJssel met terugwerkende kracht tot 1 juli 2006 vastgesteld. Het loonkostensubsidieplafond is verhoogd met een bedrag van
1.000.000,-, waarmee het plafond voor 2006 is vastgesteld op
1.500.000,-. Het doel is het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om cliënten van de afdeling Sociale Zaken in dienst te nemen en zo de uitstroom van mensen uit de bijstand te bevorderen.

Akkoordverklaring Informatie voor derden (Iv3)

Elk kwartaal wordt een bestand met financiële gegevens naar het CBS gestuurd, genaamd Iv3. Hierin staan de realisaties per kwartaal vermeld. De gegevens worden gebruikt om gemeenten onderling te vergelijken. Om de kwaliteit van de Iv3 te borgen verlangt het CBS dat het college een verklaring bijvoegt. Door de complexiteit van de materie kan helaas voor het huidige kwartaal nog niet verklaard worden dat de cijfers vermeld in Iv3 een volledig getrouw beeld geven van baten en lasten en balanspositie. Dit zal het derde kwartaal wel zo zijn. Het college stemde in met de verklaring over de Iv3.

Ontwerpbegroting 2007 Intergemeentelijke Brandweersamenwerking Oost (IBO)

Het college besloot de raad voor te stellen in te stemmen met de door de IBO toegestuurde ontwerpbegroting 2007 en jaarrekening, onder het voorbehoud dat de taakstelling wordt ingevuld. De taakstelling betreft het invullen van de herverdeling van de financiering van de specialistische taken die brandweer Capelle op subregionaal niveau uitvoert. [Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene Zaken en Veiligheid en agenda gemeenteraad.]

Tussenbericht conceptbegroting Promen 2007 en jaarrekening 2005

Promen leverde de conceptbegroting 2007 en jaarrekening 2005 op een tijdstip aan dat deze niet meer kon worden meegenomen bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2006 door de raad. Promen moet een goedgekeurde begroting indienen bij de provincie. Het college stemde in met het tussenbericht zodat Promen

aan haar verplichtingen kan voldoen.

Donorregistratieformulieren

Via de Nederlandse vereniging van Burgerzaken heeft het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie gemeenten gevraagd donorregistratieformulieren uit te gaan geven bij een aanvraag van een reisdocument. Het college stemde in met dit verzoek.

Herbenoeming mevrouw I.M. Emmerzael-Koopman als bestuurslid van de Stichting Aandelenbeheer Isala Theater

Het college heeft besloten per 1-5-2006 mevrouw mr. I.M. Emmerzael-Koopman te herbenoemen als bestuurslid van Stichting Aandelenbeheer Isala Theater. [Procedurevoorstel: lijst mededelingen commissie Dienstverlening.]

Dorpsstraat 164

Tot de financieringsopzet van de restauratie van het pand Dorpsstraat 164 behoort ondermeer het aantrekken van een langlopende geldlening. NV Bank Nederlandse Gemeenten verstrekte de lening. De bank vraagt een door de burgemeester ondertekende akte van borgtocht. Het college besloot de akte te laten ondertekenen door de burgemeester of één van haar plaatsvervangers.

Beroep inzake ESF 3 subsidieaanvraag IJsselland Ziekenhuis

Eind 2005 heeft de gemeente t.b.v. van het IJsselland Ziekenhuis een ESF 3 subsidieaanvraag ingediend. Het Agentschap SZW wees de aanvraag af. Het college besloot op verzoek van het ziekenhuis beroep in te stellen bij de rechtbank Rotterdam tegen de beslissing op het bezwaar van het Agentschap SZW door middel van een, door Deloitte & Touche en onder verantwoordelijkheid van het IJsselland Ziekenhuis op te stellen, beroepschrift.

Inkoop WVG woningaanpassingen

Na uitvoering van een Europese aanbesteding voor inkoop van woningaanpassingen heeft het college besloten de inschrijver met de economisch meest voordelige aanbieding, Zwaluwe-Zwijndrecht BV te Zwijndrecht, de opdracht te gunnen. Er wordt een driejarig contract afgesloten, met de mogelijkheid tot éénmalige verlenging met een jaar.

Inkoop WVG liftvoorzieningen

Na uitvoering van een Europese aanbesteding voor inkoop van liftvoorzieningen heeft het college besloten de

inschrijver met de economisch meest voordelige aanbieding, Otto Ooms BV te Bergambacht, de opdracht te gunnen. Er wordt een driejarig contract afgesloten, met de mogelijkheid tot éénmalige verlenging met een jaar.

NB: De eerstvolgende vergadering van het college van B&W is op 22 augustus.

Nadere informatie: Martin Ruis, woordvoerder gemeente Capelle aan den IJssel. Telefoon: 010 284 8220.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.