Gemeente Tilburg

25-7-2006
Gehandicaptenmiddag zeer geslaagd
600.000e bezoeker, Jurgen Jonkers maakt feeststemming

Gehandicaptendag
Vanmorgen werd om 10.30 uur het startsein gegeven voor de jaarlijkse kermismiddag voor gehandicapten. Dit jaar voor het eerst gestart in de Muzentuin. Maar liefst 458 deelnemers waren bij het optreden van Jurgen Jonkers aanwezig. De feeststemming zat er meteen goed in. Zeer geslaagd en zeker voor herhaling vastbaar, waren de woorden van Joop Rovers, de grote organisator van deze dag.

Mede door de inzet van vele vrijwilligers en kermisexploitanten was dit wederom een zeer geslaagde dag. Niet alleen de snelheid maar ook de ritprijzen werden aangepast. De exploitanten stelden deze middag hun attractie gratis beschikbaar aan de Stichting Werkgroep Recreatie Gehandicapten, gewest Tilburg.

600.000 bezoekers
Met de Roze Maandag als topdag werd vandaag de 600.000e bezoeker verwelkomd. De gelukkig was een deelneemster aan de gehandicaptendag. Mevrouw Brigitte van Haasteren uit Alphen aan de Rijn ontving uit handen van wethouder Janssen (kermis) een feestelijk arrangement. Het arrangement, bestaande uit twee hotelovernachtingen met ontbijt en diner op de dag van aankomst, een bezoek aan het Nederlands Textielmuseum, een VVV-wisseldiner bij een van de restaurants in de stad, een Tilburgpakket met onder andere wandelroutes, een stadswandeling, fietsroutes en een boek over de geschiedenis van de Tilburgse kermis werd zeer enthousiast in ontvangst genomen.

Kort nieuws:

Doop
Vandaag is Mickey Leijdekkers junior, zoontje van kermisexploitant Leijdekkers die met een suikerspinkraam op de kermis staat, onder veel belangstelling van exploitanten en pers gedoopt bij de Grand Carrousel. Het was een mooie gezellige en informele plechtigheid. Het kermisteam overhandigde namens de gemeente een leuke attentie.

Fietsenstallingen
Door het mooie zomerweer komen er dit jaar meer mensen op de fiets naar de kermis. 3500 bezoekers (meer dan andere jaren) maakten tot nu toe gebruik van de betaalde fietsenstallingen van gemeente Tilburg. De fietsenstallingen bij de Concertzaal en Spoorlaan waren de afgelopen dagen dan ook volledig bezet. Dat was voor de gemeente aanleiding om de fietsenstalling bij de Spoorlaan met ongeveer 600 plaatsen uit te breiden.

Woensdag kindermiddag
Morgen is het kindermiddag op de Tilburgse Kermis. Alle kinderen worden verzocht om verkleed te gaan als clown. De kindermiddag wordt geopend door wethouder Hans Janssen in de Muzentuin om 13:30 uur. De uitreiking van best verklede clown vindt plaats om 16:30 uur bij de Amstel Bierhal op het Stadhuisplein.

Uitreiking kermisprijzen en publieksprijs
Op donderdag 27 juli worden de kermisprijzen en de publieksprijs bekendgemaakt. De kermisprijzen worden uitgereikt door wethouder Hans Janssen om 11.00 uur op Het Laar. De uitreiking van de Publieksprijs is om 20.00 uur bij de winnende attractie.

Dagelijkse persbriefing
Ook morgen, woensdag 26 juli, vindt er een dagelijkse persbriefing plaats om 17:00 uur. De persbriefing vindt plaats in het Paleis, ingang aan de kant van de stadswinkel. Wethouder Hans Janssen brengt u dan graag op de hoogte van alle feiten en wetenswaardigheden. Speciaal voor deze woensdagmiddag is Coran van Iersel van Horeca Nederland aanwezig voor een toelichting.