B EN W BERICHTEN 2006 - 28 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 25 juli 2006

Algemene Zaken

1. (25-07) Het College heeft de bezwaren van een appellant ongegrond verklaard en een besluit tot opleggen van een disciplinaire maatregel tegen een medewerker gehandhaafd.

Beleid

1. (25-07) De ministeries van VROM en V&W hebben het Voorlopig Ontwerp voor het nieuwe Centraal Station en het Stedenbouwkundig plan Stationskwartier getoetst aan de beleidsdoelstellingen van de nieuwe Sleutelprojecten. Beide ministeries geven te kennen dat het ontwerp van het plan in algemene zin, voldoende tot goed, voldoen aan de Rijksdoelstellingen. Een en ander heeft geleid tot een Bestuurlijke Uitvoeringsovereenkomst Rotterdam Centraal, die op 3 april 2006 is ondertekend. Daarnaast had het Rijk nog een aantal aanbevelingen. Het College heeft besloten deze aanbevelingen direct of bij de verdere uitwerking over te nemen. Dit met één uitzondering. Het Rijk vindt de door Rotterdam opgevoerde onzekerheidsreserve aan de hoge kant. Het College wil hier toch aan vasthouden om eventuele tegenvallers bij de verdere uitwerking te kunnen opvangen.

2. (25-07) Het College heeft besloten de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Rotterdam (Vmor) ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Tevens zijn het Cliëntenpanel Voorzieningen Gehandicapten en het Platform Agenda 22 gevraagd advies uit te brengen over deze verordening. Ook heeft het College de gemeenteraad voorgesteld de motie van mevrouw Duys, met betrekking tot het betalen van een dwangsom door de gemeente bij niet-tijdig beslissen over een aanvraag voor een Wvg-voorziening, als afgedaan te beschouwen.

3. (25-07) Per 1 januari 2007 wordt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. De voorbereidingen daartoe in Rotterdam zijn gestart. Uitvloeisel van deze wet is ondermeer de, via een verordening te regelen, zogenaamde 'huishoudelijke verzorging'. Het College heeft de kaders voor de aanbesteding van de 'voorziening huishoudelijke verzorging' vastgesteld. De directeur SoZaWe heeft de opdracht gekregen zorg te dragen voor de verdere afhandeling van de Europese aanbesteding hiervan.

4. (25-07) B en W stelt de raad voor het bestemmingsplan 'Beverwaard' gewijzigd vast te stellen. Het plan is op een aantal punten aangepast, waardoor het beter is toegesneden op de bouwvoornemens in het gebied. De kern van het plan, het zoveel mogelijk bestemmen overeenkomstig de feitelijke situatie, is niet aangetast.

5. (25-07) Het College heeft kennisgenomen van het Jaarverslag Grondprijzen 2005. Het verslag heeft betrekking op alle in eigendom, erfpacht of anderszins uitgegeven gronden van de gemeente Rotterdam binnen de gemeentegrenzen. Het jaarverslag wordt ter kennisneming gebracht van de commissie voor Fysieke Infrastructuur, Sport en Buitenruimte.

Schriftelijke vragen

(25-07) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van het raadslid:

. de heer T. Harreman (PvdA) over het stadsverwarmingsnet. . mevrouw Verwijs, over illegale prostitutie . van wijlen de heer Franken en de heer van Muijen (PvdA) inzake het niet op tijd lopen van stadsklokken. . de heer R. Buijt (fractie Leefbaar Rotterdam) over een toename van radicalisering van moskeeën. . van het raadslid Cornelissen over terrassen. . de heer R. Sörensen (LR) over het verdwijnen van de tingieterij in Historisch delfshaven. . de heer A. Bonte (Groenlinks) inzake rijdende ovens. . van de raadsleden, F. el Haji en M. talbi (pvdA0, betreffende maatregelen naar aanleiding van het rapport "De waarde van de norm". . de heer R. Moti (Partij van de Arbeid) inzake experiment gratis openbaarvervoer voor ouderen.


---- --