Gemeente Doesburg


week 31-2006

BESTUURSVERGADERINGEN

Collegebesluiten
Dinsdag 25 juli jl. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:

* Het college heeft besloten te gaan samenwerken met de gemeenten Duiven en Rheden om gezamenlijk gas en elektriciteit in te kopen. Dit is besloten op basis van de verwachting, dat langs deze weg de meest gunstige prijs kan worden bereikt. Het gaat hier vooral om de levering van energie ten behoeve van de gemeentelijke gebouwen, openbare straatverlichting en installaties zoals rioolpompen en gemalen. Er zal een adviesbureau worden ingeschakeld om de gezamenlijke aanbesteding te begeleiden.

* Naar alle waarschijnlijkheid vinden er 22 november 2006 verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Het college heeft besloten om aan de gemeenteraad voor te stellen dan weer mee te doen met het experiment Stemmen in een willekeurig stemlokaal. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat kunnen de Doesburgse kiezers stemmen in elk willekeurig stemlokaal in Doesburg. Nogmaals: dit geldt alleen binnen de grenzen van Doesburg. Wilt u stemmen buiten Doesburg, dan moet hiervoor als vanouds een kiezerspas worden aangevraagd. Nadere informatie volgt zodra de gemeenteraad hierover een besluit heeft genomen.

BOUWEN EN WONEN

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 20-07-2006) De Linie 3/4 geheel oprichten van een fietsenstalling bij
gebouw B en C

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

MILIEU

Beschikking
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat ter inzage ligt de beschikking op het verzoek van Ubbink BV om de op 12 mei 2003 verleende veranderingsvergunning op grond van de Wet milieubeheer met kenmerk WM/030203 in te trekken. De veranderingsvergunning is destijds verleend aan Ubbink BV voor uitbreiding van de inrichting, gelegen aan de Verhuellweg 9, met het maken van kunststof dakkapellen en het opslaan van de grondstoffen hiervoor.

De beschikking voorziet in het intrekken van de veranderingsvergunning met kenmerk WM/030203 overeenkomstig de eerder ter inzage gelegde ontwerpbeschikking. Er zijn geen zienswijzen naar voren gebracht tegen het ontwerp van de beschikking.

Terinzagelegging
De aanvraag, beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 3 augustus 2006 tot en met 13 september 2006 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt: maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Beroep
Tegen bovengenoemde beschikking kan binnen zes weken beroep worden ingesteld door:

* degene die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
* degene die bedenkingen hebben tegen afwijkingen van de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van eerdergenoemde afdeling worden ingediend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

Wit- en bruingoedroute d.d. 7 augustus 2006
Op maandag 7 augustus 2006 is er weer een wit- en bruingoedroute. Onder wit- en bruingoed verstaan we elektrische huishoudelijke apparaten (koelkast, wasmachine, broodrooster, tv, computer e.d.). Deze service is gratis.
Wilt u zich hiervoor aanmelden, dan kan dit telefonisch bij de stadswerf, tel.: 0313-481375. U kunt zich aanmelden tot vrijdag 4 augustus 12.00 uur. Op maandag 7 augustus dient u het wit- en bruingoed vóór 08.00 uur aan de weg te zetten.

Het nieuwe reisdocument (Ger)
Vanaf maandag 28 augustus aanstaande wordt in Doesburg de nieuwe generatie reisdocumenten met biometrische kenmerken uitgegeven. Als eerste stap van het toevoegen van kenmerken zal er een gelaatsscan van de houder van het document worden opgeslagen in de chip op het reisdocument. Als gevolg hiervan zullen er nieuwe, strenge eisen aan de pasfoto gesteld worden.

Een klein onderzoek onder 10 fotos die thans wel geaccepteerd worden wees uit dat 9 daarvan vanaf 28 augustus niet langer geschikt zijn. Fotos zullen vanaf dat moment op een tiental criteria beoordeeld moeten worden.

De fotohandel in Doesburg is op de hoogte gebracht van de nieuwe eisen. Ook zijn de basisscholen in Doesburg aangeschreven, dit i.v.m. de schoolfotografen.

Mocht u besluiten vanaf 28 augustus 2006 een nieuw reisdocument/bijschrijving aan te vragen, zorg er dan voor dat u bij een fotograaf goede pasfotos laat maken, het verdient aanbeveling om duidelijk kenbaar te maken dat de fotos voor officiële documenten bedoeld zijn.

De foto-eisen gelden ook voor het nieuwe rijbewijs (per 1 oktober 2006) en vreemdelingendocumenten.

Het volledige pakket aan eisen voor de pasfoto (en andere gerelateerde zaken) vindt u op de website: www.paspoortinformatie.nl of www.doesburg.nl

De kosten van het nieuwe paspoort bedragen 47,45. De prijs van een Nederlandse identiteitskaart blijft vooralsnog onveranderd, te weten 31,25.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het Publieksbureau. (0313-481390)