Systemation annonceert integratie van SOA-managementoplossingen

Integratie van de AmberPoint SOA management software en de Reactivity oplossingen voor XML-enabled networking, resulteert in optimaal beheer van heterogene SOA-omgevingen

OAKLAND (USA)/GOUDA, 20060725 -- Systemation is in de Benelux de geautoriseerde distributeur van AmberPoint en Reactivity. AmberPoint is marktleider op het gebied van SOA (Service Oriented Architecture) management software. Reactivity is toonaangevend op het gebied van oplossingen voor XML-enabled networking. AmberPoint en Reactivity hebben aangekondigd, dat hun oplossingen vanaf heden geïntegreerd zijn. Daardoor wordt de complexiteit van gedistribueerde, op services gebaseerde systemen fors teruggedrongen.


"De integratie van de oplossingen van Reactivity en AmberPoint speelt in op een duidelijke behoefte in de markt. Organisaties die een Services Oriented Architecture toepassen, weten als geen ander dat je enerzijds het gedrag van de services in de runtime-omgeving moet monitoren en beheren en je anderzijds de performance van de services moet optimaliseren", aldus Drs. Jaap Franse, directeur van Systemation. "De integratie van de oplossingen van AmberPoint en Reactivity leidt tot een betere beheersbaarheid van een SOA en levert een snellere return-on-investment op van de investeringen die gedaan zijn in een services georiënteerde omgeving".


Nieuwe mogelijkheden
Als resultaat van de integratie zijn de managementfuncties van de AmberPoint software nu ook toepasbaar voor het SOA berichtenverkeer, dat via de XML appliances van Reactivity wordt verwerkt. Daardoor ontstaan nieuwe mogelijkheden zoals:
* Integratie van policies voor het bewaken van overdrachtsnelheden ('wire-speed policy enforment') en van service endpoints ('endpoint policy enforcement'). Dit functioneert over de grenzen van heterogene platformen en infrastructuren heen.
* Integratie van functies op het gebied van service auto-discovery, service level management, exception management, security en routing. Hierdoor kan monitoring en beheer van services-netwerken tijdens runtime plaatsvinden.
* Een multi-tier architectuur voor het afdwingen van SOA policies waardoor de management en security-functies uitgebreid worden naar zowel het netwerk als de service endpoints.


"De voordelen van XML messaging, web services en SOA worden gemaximaliseerd door de integratie van AmberPoint en Reactivity. We beschikken nu over de meest uitgebreide en schaalbare hulpmiddelen op het gebied van performance, security en management" meent Andrew Nash, Chief Technology Officer van Reactivity. "Ongeacht de heterogeniteit van de omgeving resulteren de nieuwe geïntegreerde functies in een sterk vereenvoudigd management van services, policies, netwerkverbindingen en service level agreements (SLA's )."


Over Systemation
Systemation levert organisaties geavanceerde IT-oplossingen waarmee de IT-architectuur, processen, applicaties en infrastructuur kunnen worden geoptimaliseerd en gemoderniseerd.
Systemation richt zich op twee gebieden:
* Applicatie Integratie & Web Services (met een speciale focus op Services Oriented Architectures)
* IT Infrastructure & Operations Management.

Systemation biedt organisaties een compleet dienstenspectrum op deze gebieden. Van toepasbaarheidsonderzoek en business case analyse tot implementatie en systeemonderhoud.
De state-of-the-art oplossingen van Systemation zijn gebaseerd op producten van internationaal toonaangevende leveranciers als AmberPoint en Reactivity en worden gekarakteriseerd door flexibiliteit, gebruiksgemak en een maximale return on investment.