Websites voor vakanties vanaf regionale luchthavens

Reisbureau vult leegte op internet op

NEDERLAND, 20060725 -- Nederlanders beginnen hun vakantie steeds vaker met een vlucht vanaf één van de regionale luchthavens. De vier grootste regionale luchthavens melden allemaal een stijging van het aantal vakantiegangers. Ook op internet is deze toegenomen belangstelling zichtbaar. Er zijn sinds begin juni aparte websites voor het boeken van vakanties vanaf Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen/Eelde. De sites worden zeer druk bezocht, mede dankzij links op de internetpagina's van de luchthavens.


Vakantie vanaf een regionale luchthaven biedt voor de reiziger een aantal voordelen. Je vermijdt de files rond Schiphol, de zwarte zaterdagen en het parkeren van je auto is er een stuk goedkoper. Bovendien parkeer je vaak recht voor de deur. Nadelen zijn er echter ook. Vaak is een tussenlanding op één van de andere luchthavens noodzakelijk om het vliegtuig vol te krijgen.

De vliegvelden in de regio hebben ook op internet een inhaalslag gemaakt. Zo zijn de officiële sites van Maastricht Airport, Rotterdam Airport en Groningen Airport Eelde allemaal onlangs vernieuwd. Ook hebben zij allemaal een link opgenomen naar één van de www.opvakantievanaf.nl sites, waar men direct online een vakantie vanaf een regionale luchthaven kan boeken.

Drempel verlagen
De Opvakantievanaf sites zijn een initiatief van Reisburo Disma uit Tilburg, in 2003 nog gekozen tot Reisbureau van het Jaar. "Wij willen onze kennis en kunde van onze medewerkers inzetten om ook op internet het gevoel van het vertrouwde reisburo om de hoek over te brengen op de klant.", aldus directeur Werner van Disseldorp.

Op het eigen Servicecenter behandelen ervaren reisadviseurs de binnengekomen boekingen. Het telefoonnummer voor hulp bij de boeking staat prominent op de site en alle klanten worden nagebeld om hun boeking mee door te nemen, om zo de drempel van online boeken te verlagen.

Voor meer informatie zie:
www.opvakantievanafeindhoven.nl
www.opvakantievanafrotterdam.nl
www.opvakantievanafmaastricht.nl
www.opvakantievanafeelde.nl