Gemeente Elburg

Gemeentemuseum Elburg

Woensdagmiddag: kindermiddag in het Gemeentemuseum Elburg

Gedurende de zomervakantie wordt er elke woensdagmiddag door de afdeling educatie van het Gemeentemuseum Elburg een aantal activiteiten georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Elke week staat er een ander thema centraal. Alle activiteiten worden van 14:00 tot 16:00 uur gehouden. Let op! voor alle activiteiten moet er tijdig worden gereserveerd, want er zijn een beperkt aantal plaatsen.

De kindermiddag Visserij was warm maar zeer succesvol. Deze middag brachten de kinderen een bezoek aan de haven, de touwbaan, de Visserijafdeling in het Gemeentemuseum en de Visafslag. Als afsluiting hebben ze speciale knopen gemaakt in de kelder [waar het lekker koel was] van het museum.

Voor de komende weken zijn er nog een paar plaatsen vrij voor onderstaande onderwerpen.

Zoek de schat!26 juli

Deze middag bekijken we archeologische schatten van het Gemeentemuseum en gaan jullie zelf aan de slag met een metaaldetector! Wie weet wat we allemaal vinden. Een archeoloog zal jullie begeleiden.

Verdediging.2 augustus

Deze middag maken jullie een wandeling met gidsen en bekijken jullie een muurhuisje, beklimmen de gevechtssteiger, brengen uiteraard een bezoek aan de Vischpoort, de Kazematten en de bastions. En er wordt aandacht besteed aan de wapens die in de loop der jaren ontwikkeld zijn. Een aantal van deze wapens zijn ook in het museum te zien.

Aanmelden en kosten

De kosten bedragen EUR 3,00 per kind. Het is verstandig om je van te voren op te geven. Wil je meer informatie, bel dan even naar het museum telefoon 0525 681341 en vraag naar Els van Nieuwenhuijzen. Mailen kan ook, naar: museum@elburg.nl. Geef je naam, adres, telefoonnummer en je leeftijd door.

Voor de ouders

Deze activiteiten zijn alleen voor kinderen. En de volwassenen dan?Zij kunnen de musea en de tentoonstelling 'Water, land, schepen' bezoeken of onder leiding van een gids een rondwandeling maken door de stad. Of op eigen gelegenheid destadswandeling lopen, verkrijgbaar bij de VVV en de balie van het Gemeentemuseum.

visserij2 juli2006 (2)