Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 25 juli 2006.

Programmering theaterfestival TF-1 volledig

Laatste kans om beste voorstellingen van afgelopen seizoen te zien

Tijdens het nieuwe theaterfestival TF-1, dat plaats vindt in Amsterdam van 26 augustus tot en met 13 september, zijn vier genomineerde voorstellingen voor de Toneelpublieksprijs geprogrammeerd. Ook acht van de elf door de TF-1 jury geselecteerde voorstellingen worden hernomen.

Tijdens TF-1 zijn de volgende genomineerde voorstellingen voor de Toneelpublieksprijs te zien: Mephisto en finalist Herfstsonate, beide van Hummelinck Stuurman Theaterproducties, finalist Juliana's Derde Weg van Theatergroep De Kern en Minder is Meer van Fred Delfgaauw, in 2005 winnaar van de Toneel Publieksprijs.

Van de elf voorstellingen, die zijn geselecteerd door de jury onder leiding van Monique van de Ven, staan er acht geprogrammeerd tijdens het festival. Een laatste kans voor het publiek om de beste voorstellingen van het afgelopen jaar te kunnen zien.

De kleine zaal voorstellingen: Of Niet (TG Stan), Welcome in my backyard (Wunderbaum), Bagdad Blues (Keesen & Co) en U bent mijn moeder (Het Paleis) worden allen uitgevoerd. De grote zaal voorstellingen die nog eenmaal hernomen worden voor TF-1 zijn: Opening Night (Toneelgroep Amsterdam/NT Gent), Brel 2 (Theatergroep Oostpool), Platform (NT Gent) en Don Carlos (Toneelgroep Amsterdam/Theatercompagnie). De voorstellingen Turista van Het Toneelhuis, Platanov van het RO theater en Qualtity Time van Mugmetdegoudentand bleken niet meer tijdens het festival hernomen te kunnen worden.

Kijk voor meer informatie over TF-1 op www.tf-1.nl

Theaterfestival TF-1: Dé beste voorstellingen, volgens jury én publiek. TF-1 is een gezamenlijk initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en -producenten (VNT), Theater Instituut Nederland, Bureau Promotie Podiumkunsten en het Holland Festival. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OC&W, VandenEnde Foundation, VSBfonds, Stichting Diorapthe, Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing (FPPM) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

----------