Gemeente Epe


Kapvergunning 62 bomen Vegtelarij ingetrokken

Procedure vergunning opnieuw opgestart

Op dinsdag 25 juli 2006 heeft het college de kapvergunning voor 62 bomen van 22 mei jongstleden ingetrokken. De procedure voor de vergunning voor het kappen en herplanten van 62 bomen langs de Europalaan - Abraham Kuyperstraat in Epe wordt hierdoor opnieuw opgestart. De vergunning gaat over het vervangen van de hoofdbomenstructuur in de Vegtelarij. Naar aanleiding van de vele reacties heeft het college geconcludeerd dat de gemeente in de procedure rond de kapaanvraag onvoldoende hebben afgestemd met de wijkbewoners.

De gemeente heeft verschillende reacties ontvangen. Deze reacties varieerden van positief vanwege overlast die enkele bomen geven tot negatief. De negatieve reacties richtten zich met name op de aantasting van het groene karakter van de wijk en het niet informeren van de wijkbewoners.

Doordat de procedure rond het kapplan in de Vegtelarij opnieuw wordt gestart worden alle wijkbewoners middels een brief uitgenodigd voor een inloopavond op woensdag 6 september aanstaande. Deze avond vindt plaats in de ontvangstzaal in het gemeentehuis van 19.00 tot 21.00 uur. Bewoners en belangstellenden kunnen het oorspronkelijke kapplan en een alternatief plan bekijken. Op basis van de reacties op deze avond zal de gemeente een nieuw kapplan opstellen en daarvoor ook een nieuwe kapvergunning aanvragen.