Gemeente Zevenaar


Zevenaar op zomervakantie

Afgelopen maandag zijn in de tropische hitte ruim 60 mensen van de firma Jaarsveld gestart met de werkzaamheden aan de Doesburgseweg. Ze zijn met vele tientallen vrachtautos, asfaltfrezen, veegmachines, shovels en mobiele kranen aan het werk gegaan om deze klus in drie weken tijd te klaren. Tegelijkertijd is een andere aannemer, Ko Hartog, gestart met de aanleg van een volledig nieuwe verkeersregelinstallatie op de kruising t Hekke-Voltastraat en de renovatie van de installatie op de kruising met de Ringbaan-Doesburgseweg.

Ondanks de grote aankondigingborden, de vele omleidingborden en perspublicaties was het maandagochtend vroeg voor veel automobilisten even wennen om zich aan de omleidingroute te houden. Met behulp van verkeersregelaars en politie zijn verdwaalde automobilisten naar hun bestemming geleid.

In een moordend tempo zullen de werkzaamheden, die anders vele maanden zouden vergen, binnen drie weken uitgevoerd moeten worden.

De hitte, de vele transportbewegingen en het zware werk vergen van de mensen op de bouwplaats voortdurende aandacht om ongelukken te voorkomen. De strakke planning van de uitvoerder Werkman, de aandacht voor de veiligheid van de mensen en een prima logistieke voorbereiding moeten er toe bijdragen dat de inwoners van Zevenaar na de schoolvakantie weer gebruik kunnen maken van de belangrijkste aansluiting van Zevenaar op de A12 .

Voor de aanliggende bedrijven betekent deze reconstructie een gedwongen vakantieperiode. In goed overleg en het vooruitzicht dat de werkzaamheden in een zeer korte tijd uitgevoerd moeten worden zijn de betrokken ondernemers bij het werk betrokken. Voor de overige bedrijven op het bedrijventerrein hebben de werkzaamheden weliswaar geen directe invloed, maar de bereikbaarheid van de bedrijven is gedurende de drie weken van afsluiting aanzienlijk verslechterd.

En nu maar hopen dat het mooie weer aanhoudt.
Voor de wegwerkers mag het overigens wel een graadje minder.