Ingezonden persbericht


PERSBERICHT TWEEVANDAAG
DATUM: 26 JULI 2006

FNV Bondgenoten:
Landelijk protocol voor nazorg overvallen chauffeurs

De toename van het aantal overvallen op vrachtwagenchauffeurs vraagt om meer aandacht van de werkgevers in de transportwereld. FNV-bestuurder Vervoer, Leo Benjamins, wil dat er een protocol komt waarin werkgevers verplicht worden nazorg te geven aan overvallen chauffeurs. Nu ontbreekt deze zorg nogal eens. "De enige zorg van de werkgever gaat vaak alleen om de vrachtwagen en de lading", aldus Benjamins in TweeVandaag. Het wordt tijd dat werkgevers zich realiseren dat hun chauffeurs het belangrijkste kapitaal zijn, aldus FNV Bondgenoten.

FNV Bondgenoten wil dat werkgevers zich bewust worden van de impact die een overval heeft op chauffeurs. Eén van hen meldde zich onlangs bij hen. Het gaat om vrachtwagenchauffeur Mart Dekker. Dekker wordt in Italië overvallen terwijl hij ligt te rusten op een parkeerplaats. Zijn papieren en persoonlijke bezittingen worden uit zijn cabine gestolen, terwijl hij ligt te slapen. Waarschijnlijk is verdovend gas in zijn cabine gespoten. Ook zijn gouden ketting is van zijn hals gehaald.

Werkgever van Dekker, Verhoek Internationaal Transport B.V. uit Genemuiden, zegt dat hij gewoon verder moet laden en lossen. Jan Verhoek, directeur van het bedrijf, vindt dat de chauffeur deels zelf schuld heeft aan de overval. Directeur Jan Verhoek stelt: "De parkeerplaats waar Mart heeft gestaan is "berucht" onder chauffeurs. Het schijnt een "plezierige" plaats te zijn en daar laten we het maar bij. Verder had Mart de wagen niet beveiligd tegen diefstal of overval." FNV Bondgenoten vindt deze reactie schandalig. Volgens Benjamins is het voorval met Dekker slechts het topje van de ijsberg.



Ingezonden persbericht