Autoskate - skatetocht ten bate van autisten

Het uiterste binnen grenzen

LOBITH, 20060630 -- Lobith, juli 2006 - Van 26 juli tot 5 augustus vindt de Autoskate plaats: een skatetocht over meer dan 550 kilometer vanaf zuid naar noord dwars door Nederl.and. Het sponsordoel ervan is de stichting vakanties autisme


Autisme
Kan jij tegen kietelen? Als dat niet zo is, zal je vast moeilijk kunnen uitleggen wat dat nou zo ondragelijk maakt. Autisten leven vaak als vreemden tussen ons, zich voortdurend aanpassend. Veranderingen, onoverzichtelijkheid, nieuwe gezichten - het kan zomaar ondragelijk zijn. Doodvermoeiend. Maar voor iemand die zelf geen autist is moeilijk begrijpelijk. Veel autisten vinden het prettig om grenzen aangereikt te krijgen - Daarom is het belangrijk dat er voor hen aparte vakanties georganiseerd worden - aangepast op hun denkwereld - zodat ze zich even kunnen ontspannen. Maar ook voor hun familie of verzorgers is dat een welkome pauze. Zulke vakanties worden georganiseerd door de SVA - de stichting vakanties autisme.

Evelien
Evelien Veerman, een fanatieke skater, organiseert daarom een sponsortocht voor de stichting vakanties autisme. Ze heeft al een aantal jaren als vrijwilliger meegewerkt voor de SVA en weet daarom waar het om draait. En Evelien is een sociaal bewogen jonge vrouw, die graag iets voor een ander doet. In dit geval iets waar ze ook erg goed in is; het skaten van enorme afstanden! Op eigen kracht, binnen de grenzen van haar kunnen wil ze de enorme afstand van het uiterste zuiden naar het uiterste noorden van Nederland overbruggen. Het startpunt is Eijsden in zuid-limburg. Van daaruit skate ze van camping naar camping de afstand van meer dan 550 km. Dat gaat vanaf Eijsden via Weert, Tilburg, Voorthuizen, Zwolle, Beilen, Groningen naar Lauwersoog in Friesland. Als bijzonder moment op vrijdagavond de 28e deelname aan de nightskate van Tilburg; FEEST. Alleen op maandag is een rustdag ingepland. Alle bagage in een buggy voor zich uitduwend, met een onvoorstelbaar doorzettingsvermogen.

Uitdaging
Ze werd al eens toerkanjer- met de meeste door de skatebond geregistreerde kilometers in een jaar. Al eerder legde Evelien afstanden af met haar eigen bagage bij zich, dus ze weet waar ze aan begint. Nog niet eerder probeerde ze daarbij zo'n lange tocht te maken. Ze heeft bewust gekozen voor een nieuwe uitdaging. En deze keer is het voor een goed doel! De hele tocht is op internet te volgen, net als de stand van de donaties.

Steun
U kunt haar helpen, op verschillende manieren. Met geld - een gift - of met haar meedoen. Tegen betaling kan een deel van de route met haar meegereden worden, op skates of met de fiets. Daarvoor moet men zich dan van te voren melden, bij voorkeur via de internetsite. Ook kunt u haar - en daarmee de SVA - steunen met een donatie. De tocht wordt ook door verschillende bedrijven gesponsord. Kijk voor meer informatie op internet; www.autoskate.nl



jan klamer