Gemeente Tilburg

26-7-2006
Rustige dag in tropische sferen
Best verklede clowntje wint jaar lang gratis Efteling

Na de drukte van de Roze Maandag bleek de Tilburgse kermis op dinsdag bezig aan een kleine adempauze. De dag kende een rustig verloop en ongeveer 65.000 mensen vonden hun weg naar het kermisterrein. Voldoende ruimte dus voor de deelnemers aan de gehandicaptenmiddag, die de dag met veel plezier afsloten.

Kindermiddag
De kermiswoensdag is traditioneel het domein voor kinderen; attracties zijn in de middag goedkoper en de gemeente organiseerde een verkleedwedstrijd. Het beste als clown uitgedoste kind ontving een waardebon voor een jaarlang gratis Eftelingbezoek met de hele familie. Ondanks de hitte liet Joyce Muys uit Tilburg de hele dag lang haar beste clownsgezicht zien, wat haar de hoofdprijs opleverde.

CliniClowns
Het goede doel CliniClowns collecteerde vandaag op het kermisterrein. Ook komende zaterdag staan ze klaar met de collectebussen. Een opsteker kregen ze van Rabobank Tilburg-Goirle, dat voor duizend euro een Broodje Jantje XXXXXL kocht, dat speciaal voor de gelegenheid werd geveild. De opbrengst kwam ten goede aan CliniClowns.

Kort nieuws:

Kermisprijzen
Morgen reikt wethouder Hans Janssen (kermis) tijdens een grote brunch in het exploitantendorp op 't Laar de jaarlijkse kermisprijzen uit. Een jury beoordeelde, wikte en woog en besloot welke attracties in de verschillende categorieen er met de prijzen vandoor mogen gaan. De uitreiking is om 11.00 uur op Het Laar. De uitreiking van de Publieksprijs is om 20.00 uur bij de winnende attractie.

Caribische donderdag
Op donderdag ligt het accent van de kermis op tropische sferen, tijdens de Caribische donderdag. Naast vele thematische optredens zullen veel bezoekers ook een bloemenkrans ontvangen en heeft ook het nachtleven Caribische, maar ook andere feestelijke taferelen in petto. In de Amstel Bierhal bijvoorbeeld, waar Gordon optreedt met Marianne Weber.

Dagelijkse persbriefing
Ook morgen, donderdag 27 juli, vindt er een dagelijkse persbriefing plaats om 16.30 uur. De persbriefing vindt plaats in de panoramazaal van het hoofdkantoor van Interpolis aan de Spoorlaan. Wethouder Hans Janssen brengt u dan graag op de hoogte van alle feiten en wetenswaardigheden. Speciaal voor deze dag zijn vertegenwoordigers van Stichting Kermis Cultuur aanwezig voor een specifieke toelichting.