Datum: 27 juli 2006

( Voorschoten Brugspringers naar Halt

Agenten werden op donderdag 27 juli op de Trompweg aangesproken door omstanders die hadden gezien dat er jongeren van de brug over de Vliet afsprongen. Bij de brug troffen agenten inderdaad vier jongens aan die de sprong gewaagd hadden. Eén van hen zat zelfs op het brugwachtershuisje en één op de railing om te gaan springen.

De jongens, twee veertienjarige uit Leiden en Wateringen en twee zestienjarige uit Leiden waren van de brug gesprongen ondanks alle eerdere waarschuwingen die via de media door de politie uit zijn gegaan. Door van een brug te springen loop je namelijk het risico om gewond te raken aangezien je verkeerd kan springen. Je kan voorwerpen raken die in het water drijven die je niet ziet voordat je springt of het water kan te ondiep zijn. Eerder deze zomer is een jongen die van een brug sprong op een voorbij varende boot terecht gekomen, dat laatste is de nachtmerrie van iedere schipper.

Brugspringers kunnen tegenwoordig doorgestuurd worden naar Halt. Ook deze vier jongeren konden dus kiezen voor een Halt afdoening. Andere "waterfeiten", zoals te hard varen, varen zonder vaarbewijs en zwemmen in de nabijheid van schepen kunnen sinds kort ook via Halt worden afgedaan. Halt probeert de jongeren vooral de gevaren te laten inzien van hun acties, zodat de kans op herhaling wordt verkleind.

--- einde bericht ---
---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --