Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/07/06)

OOSTERHOUT NB, 27 juli 2006

Zesjarige jongen rijdt met auto tegen woning

NIEUWENDIJK: Een 6-jarig jongetje is donderdag 27 juli rond 05.45 uur met de auto van zijn vader tegen een huis in de Van der Steltstraat aangereden.
Het jochie had de autosleutels weten te bemachtigen en was vervolgens gaan rijden. Na tegen onder andere een lantaarnpaal te zijn gereden, kwam hij in de Van der Steltstraat terecht en reed daar, via een aantal voortuinen uiteindelijk tegen de pui van een woonhuis. Niemand raakte gewond, ook het jongetje bleef ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie heeft het jongetje, samen met zijn geschrokken ouders, gesproken. Het kind gaf aan dat hij naar oma wilde en daarvoor de auto had gepakt.

Gewonden na aanrijdingen op snelweg A59

TERHEIJDEN: De politie kreeg woensdag 26 juli om 15.05 uur de melding dat een vrachtwagen en een bestelbusje met elkaar in botsing waren gekomen op rijksweg A59 ter hoogte van Terheijden (rijrichting Oosterhout).
Ter plaatse spraken ze de vrachtwagenchauffeur, een 50-jarige man uit Dongen, aan. De man verklaarde dat hij een beetje was weggedoezeld en daardoor te ver naar rechts was gereden. Daarbij raakte hij met de rechterkant van zijn truck met oplegger de zijkant van een bestelbusje, dat stilstond op de vluchtstrook.
In de bestelbus zat een gezin uit Duitsland (vader, moeder en vier kinderen). Het jongste kind had zich verslikt in een stukje appel, waardoor het gezin op de vluchtstrook was gestopt.
De moeder en twee kinderen zijn voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Daar bleek het met het letsel gelukkig erg mee te vallen.

Politiemensen die onderweg waren naar bovengenoemde aanrijding, zagen tijdens het aanrijden op de A59 een motorrijder onderuit gaan en tegen een vangrail botsen. De motorrijder, een 32-jarige inwoner van Terheijden, gaf aan door de val last te hebben van zijn bovenarm en schouder. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Door beide aanrijdingen ontstond een file op de A59 en op een gedeelte van de A16. De ongevallen hadden namelijk plaats net na de overgang van de A16 naar de A59. Zo is de afrit van de A16 naar de A59, komend uit de richting van Dordrecht en gaand in de richting van Oosterhout enige tijd afgesloten. Ook de A59 in de richting van Oosterhout was enige tijd in zn geheel afgesloten, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Rond 16.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

Agressie in het verkeer

RAAMSDONKSVEER: Woensdag 26 juli meldden zich onafhankelijk van elkaar twee weggebruikers bij de politie om melding te maken van agressie in het verkeer. Beide mannen bleken uiteindelijk met elkaar in aanraking te zijn geweest.
Een 27-jarige man uit Geertruidenberg kwam woensdagmiddag aangifte doen van vernieling van zijn auto en bedreiging. De man verklaarde dat hij omstreeks 16.15 uur op de Maasdijk een vrachtwagen had ingehaald. Toen hij even later voor de verkeerslichten stilstond, kwam de vrachtwagenchauffeur met een moker op hem aflopen en sloeg daarmee tegen zijn auto. Daardoor ontstond een diepe deuk. De man uit Geertruidenberg reed weg en meldde zich korte tijd later bij de politie.
De vrachtwagenchauffeur, een 51-jarige man uit Raamsdonksveer, belde direct na het incident de politie om door te geven dat hij op de Maasdijk was ingehaald door een agressief rijdende automobilist. De man zou daarbij over het verdrijvingvlak en een doorgetrokken streep zijn gereden. Toen de vrachtwagenchauffeur via zijn claxon een afkeurend geluid liet horen, zou de automobilist zijn middelvinger hebben opgestoken. Toen beide weggebruikers verderop voor het verkeerslicht moesten wachten, zou de automobilist zich opnieuw agressief hebben gedragen, waarna de vrachtwagenchauffeur uitstapte en met een hamer richting de auto liep. De Veerenaar gaf aan dat hij met de hamer tegen de auto had geslagen en dat de automobilist vervolgens was weggereden.
De politie combineerde de twee verhalen en vroeg de
vrachtwagenchauffeur een verklaring te komen afleggen op het politiebureau. De man gaf aan bereid te zijn de ontstane schade te vergoeden. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat de man, als hij het schadebedrag betaalt, een schikking krijgt aangeboden en dan niet voor de rechter hoeft te verschijnen.

Politie controleert waterverkeer

WERKENDAM: De politie heeft woensdag 26 juli toezicht gehouden in De Biesbosch. Daarbij zijn in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven, variërend van bekeuringen voor te hard varen en voor vissen zonder visakte tot het niet aan boord hebben van de benodigde veiligheidsmaterialen.

Man aangehouden na rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie heeft in de nacht van woensdag 26 juli op donderdag 27 juli rond 01.00 uur op de A59 ter hoogte van Oosterhout een automobilist betrapt op rijden onder invloed. De man, een 54-jarige inwoner van Raamsdonksveer, moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 490 ug/l was.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Fietster gewond na aanrijding

DONGEN: Woensdag 26 juli vond rond 16.40 uur een aanrijding plaats op de kruising van de Gemeentenweg en de Heiweg. Een 49-jarige automobilist uit Sprang-Capelle reed over de Gemeentenweg in de richting van Dongen, toen vanuit de Heiweg plotseling een vrouw op de fiets de weg overstak. Hij kon de fietster niet meer ontwijken en reed haar aan. De vrouw, een 81-jarige Dongense, klaagde over pijn in haar borst en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Man gewond na eenzijdig ongeval

SPRANG-CAPELLE: Een 66-jarige man uit Kaatsheuvel is woensdag 26 juli rond 17.00 uur in de Oudestraat vermoedelijk met zijn snorfiets tegen een lantaarnpaal gereden.
Toen de politiemensen ter plaats kwamen, zagen ze de man in een droog slootje liggen. De man was versufd, maar wel aanspreekbaar. Hij had verwondingen in zijn gezicht en gaf aan last te hebben van zijn nek en rug. De politiemensen hebben hem daarom laten liggen tot de ambulance ter plaatse was. Ambulancepersoneel heeft de man verzorgd en hem vervolgens meegenomen naar een ziekenhuis in Tilburg.

Politie haalt fietser van de snelweg

GILZE: De politie heeft in de nacht van woensdag 26 juli op donderdag 27 juli rond 01.15 uur een fietser van de snelweg gehaald. De fietser, een 32-jarige man uit Breda, reed ter hoogte van Gilze over de vluchtstrook van de A58. Hij verklaarde dat hij in Chaam was geweest en onderweg naar huis was verdwaald. Hij besloot toen de borden Breda te volgen, waardoor hij op de snelweg uitkwam. De politiemensen hebben de man de juiste weg gewezen.

Man aangehouden op verdenking van vernieling

OOSTERHOUT: De politie heeft na onderzoek donderdag 27 juli een 63-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van vernieling. Een 43-jarige Oosterhoutse deed woensdag 26 juli aangifte van vernieling van haar auto. De auto stond geparkeerd op de Batelaar en is in de nacht van dinsdag 25 juli op woensdag 26 juli dusdanig bekrast, dat het voertuig moet worden overgespoten. Het was niet de eerste keer dat de vrouw contact opnam met de politie. Sinds ongeveer twee jaar pleegt iemand vernielingen aan de auto van de vrouw. In januari 2006 was ze het zo zat dat ze de politie inschakelde. Na onderzoek heeft de politie nu een verdachte kunnen arresteren. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Auteur: Leonie van Ooijen