Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27/07/06)

TILBURG, 27 juli 2006

Kraakpand ontruimd

TILBURG: Politiemensen hebben woensdag 26 juli een gekraakt pand in de Kwaadeindstraat ontruimd. Een 30-jarige kraker had zich zaterdag 22 juli bij de politie gemeld en had aangegeven dat hij het pand, een pastorie, op vrijdag 21 juli had gekraakt. In de dagen erna ontving de politie diverse overlastmeldingen, reden om het pand extra in de gaten te houden.

Toen politiemensen de kraker woensdag 26 juli weer spraken, gaf hij aan dat de eigenaar van het pand akkoord was gegaan met de kraakactie.Toen de politie even later zelf met de beheerder en met de eigenaar sprak, gaven beiden aan helemaal niet akkoord te zijn gegaan. De pastorie is een pand dat bestaat uit twee delen. Een van de delen is nog gewoon in gebruik.
In het gekraakte deel trof de politie woensdag 26 juli diverse mensen aan. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Tilburg. Zij werd aangehouden, omdat ze harddrugs voorhanden had. Ze bleek in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid wit poeder (vermoedelijk speed) en 6 XTC-pillen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg zij een dagvaarding uitgereikt, waarop staat wanneer zij voor de rechter moet verschijnen.

Verder trof de politie een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 42-jarige man uit Tilburg aan. Beide mannen bleken te zijn opgenomen in een psychiatrische instelling in Tilburg en zijn teruggebracht naar deze instelling.
Een 54-jarige Tilburger moest mee naar het bureau, vanwege een openstaande boete.
De overige bewoners, een 38-jarige man uit Heeswijk-Dinther en een 45-jarige man uit Tilburg, verlieten het pand vrijwillig. Vervolgens hebben politie, Justitie, het bestuur van de pastorie en de hoofdkraker afspraken met elkaar gemaakt. Zo krijgt de kraker tot donderdagmiddag 27 juli de tijd om zijn spullen te pakken en te vertrekken. Vervolgens moet het parochiebestuur er voor zorgen dat de ruim,te volledig wordt afgedicht.

Kermis rustig verlopen

TILBURG: De Tilburgse politie kijkt terug op een rustige kermiswoensdag. Het meest in het oog springende incident gebeurde in de vroege ochtend van donderdag 27 juli (zie elders in dit bericht). In totaal verrichtte de politie zeven aanhoudingen, voor uiteenlopende feiten zoals mishandeling en bedreiging.

Kort na middernacht hield de politie twee Oosterhouters van 22 en 23 jaar oud aan. Het tweetal zou op hun weg van de kermis naar het busstation geprobeerd hebben pisbakken omver te gooien. Ook zouden ze een fiets hebben omgegegooid. Op de Spoorlaan troffen agenten twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Eén van hen sloeg tegen een busbord. De twee waren onder invloed van alcohol. Ze zijn aangehouden op verdenking van vernieling en meegenomen naar het bureau om hun roes uit te slapen.
In de vroege ochtend van 27 juli hield de politie op het Koninsplein een man aan op verdenking van zware mishandeling c.q poging doodslag. De man zou op de Paleisring een 19-jarige vrouw uit Goirle hebben uitgescholden en beledigd. Toen de vrouw verhaal kwam halen, greep hij haar bij haar keel en kneep haar keel dicht. Hij liet haar los, toen een 18-jarige Tilburgse tussen beiden kwam. De vrouwen bleven de verdachte volgen en spraken op het Koningsplein surveillerende agenten aan, die de verdachte arresteerden.
De man bekende de vrouw bij haar keel te hebben gepakt. Hij verklaart dat hij dit deed om een fietsslot te kunnen bemachtigen, omdat hij bang was dat de vrouw hem met het slot zou slaan. De man is donderdagmiddag 27 juli weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging

TILBURG: De Tilburgse politie heeft woensdag 26 juli kort voor middernacht op het Kamgarenplein een 33-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van bedreiging.
De verdachte zou in een dronken bui een aantal familieleden hebben lastig gevallen. Toen één van hen, een 28-jarige Tilburger, er wat van zei, bedreigde hij deze man. De man deed daarop aangifte van bedreiging.
De verdachte ontkent iemand te hebben bedreigd en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Woensdag 26 juli rond 14.45 uur heeft de politie een 23-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou kort daarvoor zijn 55-jarige vader met de dood hebben bedreigd. Ook zou hij zijn vader hebben geslagen. De man deed hiervan aangifte. Verder zou de verdachte zijn 52-jarige moeder hebben bedreigd en een 16-jarige zus hebben bedreigd en geschopt. Ook zij deden hiervan aangifte.
De politie heeft de verdachte voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Meisjes aangehouden na winkeldiefstal

TILBURG: Personeel van een kledingwinkel in de heuvelstraat hield woensdag 26 juli kort voor sluitingstijd twee meisjes aan op verdenking van winkeldiefstal. Het Tilburgse tweetal van 12 jaar oud, had geprobeerd een haarband weg te nemen. De meisjes werden overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Ze bekenden de diefstal en worden, ma overleg met hun ouders, doorgestuurd naar Bureau Halt.

Vrouw aangehouden na poging oplichting

TILBURG: Personeel van een warenhuis in de Heuvelstraat betrapte donderdag 27 juli rond 11.30 uur een 38-jarige Kaatsheuvelse. De vrouw probeerde prijskaartjes van kledingstukken om te wisselen, om zo de kleding tegen een lagere prijs te kunnen kopen. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw bekende het feit. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg ze een winkelontzegging opgelegd.

Auteur: Leonie van Ooijen