Gemeente Gorssel

Fotowedstrijd voor het goede doel

Siert uw foto straks de omslag?

Winnaars van fotowedstrijd illustreren gemeentegids 2007

In januari wordt de nieuwe gemeentegids 2007 huis-aan-huis verspreid. De gemeente Lochem wil dit handige naslagwerk een `echt Lochemse' uitstraling te geven, te herkennen aan `eenheid in verscheidenheid'. Daarom wordt het boekje geïllustreerd met de winnende foto's van de fotowedstrijd `de nieuwe gemeente Lochem in het oog van mens en camera'.

De fotowedstrijd wordt georganiseerd door de Rotaryclub Gorssel-Zutphen voor een goed doel. Inwoners en zomergasten worden uitgedaagd om de nieuwe gemeente Lochem eens met een camera-oog te bekijken. U kunt meedoen aan de wedstrijd met foto's die zijn gemaakt binnen de gemeente Lochem. De vier foto's van de eerste prijswinnaars prijken een jaar lang op de omslag van de gemeentegids met de naam van de fotografen en omschrijvingen van de foto's in de gids. De acht andere foto's, die een tweede of derde prijs ontvangen, worden in de gemeentegids afgedrukt, ook met de naam van de fotograaf en een onderschrift.

Meedoen?
Er zijn vier rubrieken waarvoor u foto's kunnen inzenden:
* karakteristieke gebouwen en doorkijkjes
* kunstobjecten

* landschapsschoon

* vrije rubriek (mensen, markten, evenementen etc.)

U geeft zelf aan in welke rubriek uw inzending moet worden ingedeeld. Het inschrijfgeld is voor een goed doel en bedraagt:
* voor 1 foto EUR 10,-

* voor 2 foto's EUR 14,-

* voor 3 foto's EUR 18,-

* voor 4 foto's EUR 20,-

Een goed doel dat uw steun verdient
Door mee te doen aan de wedstrijd steunt u een goed doel. De inschrijfgelden worden namelijk geheel besteed aan de aanschaf van les- en spelmateriaal voor een school voor meervoudig gehandicapte kinderen in Riobamba - Ecuador. Meer informatie over het project vindt u hier.

Inschrijven
U kunt zich hier inschrijven of per email fotowedstrijd@rcgorssel.nl. Inschrijving en foto's moeten uiterlijk 31 augustus binnen zijn. In de maand september buigt een deskundige jury zich over de inzendingen, waarna op 21 oktober de burgemeester van Lochem de winnende foto's bekend maakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Tegelijkertijd wordt de expositie van de inzendingen geopend in de hal van het gemeentehuis.

Inlichtingen
Meer informatie over de wedstrijd kunt u vinden op www.rcgorssel.nl, of aanvragen met een email aan fotowedstrijd@rcgorssel.nl. Voor meer informatie over de gemeentegids kunt u contact opnemen met Manon Knook of Hetty Vaatstra, cluster communicatie van de gemeente Lochem, telefoon (0573) 289 224.