Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics komt met financiële resultaten eerste kwartaal boekjaar 2007

Hoofddorp, 28 juli 2006 --- Plantronics, Inc., (NYSE: PLT) heeft in het eerste kwartaal van boekjaar 2007 een omzet geboekt van $195,1 miljoen, 31 procent meer dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. Van de omzetstijging ten bedrage van $46 miljoen was $31,3 miljoen afkomstig van Altec Lansing producten, waarvan de omzet is opgenomen in het AEG (Audio Entertainment Group) segment. De winst per aandeel, berekend volgens de in Amerika gangbare GAAP boekhoudmethode, en die nu inclusief de kosten van optieregelingen is, kwam uit op $0,25. De non-GAAP winst per aandeel was $0,28, tegen $0,44 in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Het verschil tussen GAAP en non-GAAP winst per aandeel is gelegen in de berekening van de kosten van optieregelingen, die circa $3 miljoen, ofwel $0,06 per aandeel na belasting beliepen, en een winst uit verkoop van een terrein dat Plantronics bezat in Maryland en dat $0,03 winst per aandeel extra opleverde. Omdat de verkoop van dit bezit niet zeker was, is het niet opgenomen in de winstverwachtingen uitgesproken op 2 mei 2006. Om deze reden waren de verwachtingen die het bedrijf op 2 mei 2006 uitsprak aan de lage kant: een omzet van $195 - $205 miljoen en non-GAAP winst per aandeel van $0,28 tot $0,33 voor het eerste kwartaal.

De onderneming is voornemens een kwartaaldividend van $0,05 per aandeel betaalbaar te stellen op 8 september 2006 aan aandeelhouders die op 10 augustus 2006 daadwerkelijk in het bezit van aandelen Plantronics zijn.

Ken Kannappan, President en CEO, zei bij de presentatie van de resultaten: "Wij blijven positief gestemd over onze lange termijn marktkansen, hoewel de korte termijn verwachtingen wat zijn afgezwakt. Wij zijn van mening dat de zwakkere vraag voornamelijk het resultaat is van macro-economische factoren die bijdragen aan een vertraging in onze markten. Gezien de huidige ontwikkelingen hebben we de marketinguitgaven verminderd die we eerder voor het eerste kwartaal gepland hadden. We verwachten dat deze trend van zwakkere vraag zich voort zal zetten en we richten ons daarom op de verbetering van de effectiviteit en de vermindering van kosten.

ACG Segment

De omzet van de Audio Communications Group van $163,7 miljoen in het eerste kwartaal was circa 10 procent hoger dan in de vergelijkbare periode een jaar eerder. De omzetstijging was het resultaat van toegenomen verkoop van headsets voor mobiele telefoons, $8,9 miljoen, 33 procent hoger, dankzij het succes van de nieuwe Bluetooth headsets. In ongeveer gelijke mate heeft de Office and Contact Center divisie bijgedragen aan de omzettoename, $8,8 miljoen, 8 procent meer dan in het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder.

AEG Segment

De omzet in het eerste kwartaal in het AEG segment was met $31,3 miljoen 17 procent lager dan de omzet van $37,8 miljoen in het in maart afgesloten kwartaal. Gezien de seizoensgevoeligheid van de omzet van Altec Lansing verwachtten wij een omzetdaling in orde van 5-10 procent. De uiteindelijke omzetafname met 17 procent was te wijten aan de zwakke Amerikaanse thuismarkt voor iPod accessoires.

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Gebaseerd op de huidige situatie verwacht Plantronics dat de omzet in het tweede kwartaal van boekjaar 2007 zal uitkomen tussen $190 miljoen en $200 miljoen.


· $160 - $165 miljoen voor ACG


· $30 - $35 miljoen voor AEG

De winst per aandeel voor het tweede kwartaal, berekend volgens de GAAP-methode, zal tussen $0,16 en $0,21 uitkomen. De winst per aandeel, berekend volgens de non-GAAP-methode, zal in het tweede kwartaal tussen $0,22 en $0,27 uitkomen.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie ­ waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl