Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 28-07-2006

Agenten zien sportief rijgedrag
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten in de vroege ochtend een sportieve cabriolet personenauto rijden over de Brinkenweg in Emmen. Deze zeer opvallende, in modern jargon gepimpte, auto was voor surveillerende agenten aanleiding om de bestuurder te controleren. De 18-jarige bestuurder uit Veenoord bekende weliswaar over een mooie auto te beschikken maar niet over een rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring alsmede voor het feit dat de auto niet verzekerd was en APK-gekeurd. (06-165832)

Abrupte stop leidt tot aanrijding
ASSEN Donderdagmiddag omstreeks 14.50 uur remde een tot nu toe onbekende bestuurder, ogenschijnlijk zonder enige aanleiding, uit volle macht terwijl hij over de Vaart Zuidzijde reed. De bestuurder die achter deze auto reed kon nog tijdig stoppen maar een daarachter rijdende 41-jarige bestuurster uit Roden kon dat niet meer waardoor zij tegen haar voorganger botste. Deze abrupte actie werd vermoedelijk veroorzaakt doordat de remmende bestuurder geïrriteerd raakte toen hij kort daarvoor werd gemaand door te rijden nadat het verkeerslicht op groen sprong. Na de aanrijding stapte de nog onbekende man uit zijn auto en voegde de achter hem rijdende man toe:Zie je nu wel.., dat heb je er nu van waarna hij in zijn auto stapte en wegreed. De politie is op zoek naar deze bestuurder die vermoedelijk in een oud model van een blauwe Ford Fiësta reed. (06-165643)

Gierwagen uit de bocht
BEILEN Donderdagmiddag kantelde een gierwagen. Een 46-jarige bestuurder uit Hoogersmilde reed met zijn tractor en gierwagen over de Beilervaart. In een bocht ging de tank, met hydrolisch sturende wielen, zichzelf te veel corrigeren waardoor de tank in de berm terechtkwam en kantelde. Het kostte zon 4,5 uur om de 20 ton wegende giertank weg te slepen en de berm en weg weer schoon te maken. (06-165734)

Agenten zien alcomobilist
ERM Agenten zagen in de nacht van donderdag op vrijdag een automobilist over de Oude Rijksweg rijden. Controle wees uit dat de 19-jarige bestuurder uit Emmen een alcoholpromillage had van 0,6. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van3 uur. (06-165818)

Winkeldiefstallen
EMMEN Donderdagmiddag werd een echtpaar uit Emmen betrapt bij winkeldiefstal van tandpasta. Maar liefst 30 tubes tandpasta werden aangetroffen in de handtas van de vrouw. Winkelpersoneel van de supermarkt aan de Weerdingerstraat had de 31-jarige man en zijn 30-jarige vrouw al op de korrel waarna zij werden aangehouden. De tandpasta ter waarde van 112 ging terug naar de supermarkt. Het echtpaar wordt na afloop van dit onderzoek in vreemdelingenbewaring gesteld. (06-165639)

ASSEN Donderdagmiddag werd een 31-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij winkeldiefstal pleegde in een warenhuis aan het Koopmansplein. De man had kleding bij zich ter waarde van 400,-. Ook had hij nog kleding bij zich dat afkomstig is van een ander warenhuis. Tijdens de fouillering werd gereedschap aangetroffen bij de man waarmee hij kledingbeveiligingslabels kon verwijderen. (06-165670)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.