Politieberichten Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 28-07-2006

Man aangehouden

UTRECHT Op de Potterstraat werd vrijdagochtend een man aangehouden die in het bezit bleek te zijn van een vuurwapen.

Omstreeks 05.15 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er in een horecagelegenheid een man mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Nadat de verdachte door de politie getraceerd was, werd de verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht met getrokken vuurwapen aangehouden. Tijdens zijn fouillering werd daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het wapen werd in beslag genomen.

Baldadigheid

UTRECHT Op de Oudegracht zijn vrijdagochtend drie mannen aangehouden voor het stelen van een tafel.

De politie kreeg omstreeks 03.30 uur de melding dat vier personen een tafel hadden gestolen. Ter plekke zagen agenten de verdachten lopen. Bij het zien van de agenten zetten de verdachten de tafel aan de kant en liepen door alsof er niets aan de hand was. Hierop werden de verdachten staande gehouden. Toen ze hoorden dat ze alle vier waren aangehouden, nam één van hen de benen. Een agent heeft nog geprobeerd om deze verdachte aan te houden, maar dit mislukte. De drie overige verdachten, twee 19-jarige mannen uit Groningen en een 28-jarige man uit Utrecht, werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Allen kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Belediging

UTRECHT - Op de Alexander Numankade is vrijdagochtend een 48-jarige man uit Hilversum aangehouden voor belediging.

Omstreeks 01.00 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat een groep personen voor overlast zou zorgen. Ter plekke zagen agenten dat er zeven personen bij de speeltuin overlast veroorzaakten. Tevens was de meldster van de overlast met de groep aan het praten. De groep werd verzocht om weg te gaan. Hierop reageerden ze zeer recalcitrant, liepen vervolgens weg, maar kwamen weer terug om verhaal te halen. Eén persoon gedroeg zich tegenover de agenten en de meldster zeer agressief en begon beledigende taal uit te slaan. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Dronken automobilist aangehouden op Rijksweg A12.

Om 02.30 uur kregen agenten de opdracht om naar de Kanaalstraat te gaan. Hier zou een bestuurder van een auto als een gek rondrijden. Toen agenten ter plekke wilden gaan, zagen ze dat op het 24 Oktoberplein de automobilist hen al met hoge snelheid naderde. Agenten gingen vervolgens achter hem aan, waarbij snelheden werden gehaald van zon 140 km/uur. De bestuurder reed vervolgens de Rijksweg A2 op, waarbij hij bijna op een andere auto botste. Agenten wisten vervolgens achter de bestuurder te komen en deden het stopbord aan. De automobilist was echter niet van plan te stoppen. Uiteindelijk kon het voertuig toch staande worden gehouden op de Rijksweg A12, waarna de bestuurder uit de auto kwam rollen. De automobilist wilde direct de snelweg oplopen, maar de agenten trokken hem de vluchtstrook op. De man was zeer onvast ter been en verbaal erg agressief. Vervolgens moest de verdachte blazen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was. De verdachte, een 36-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de man 885 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

Autokraker aangehouden

UTRECHT - In Parkeergarage Springweg werd donderdagavond een autokraker op heterdaad aangehouden.

Een politieagent zag in zijn vrije tijd in de parkeergarage een man verdacht tussen de autos lopen. Hij vertrouwde dit niet en waarschuwde zijn collegas. Ter plekke zagen politieagenten de verdachte tussen twee geparkeerde autos uitkomen en snel weglopen. De verdachte kwam vervolgens de parkeergarage uit en rende in de richting van de Vischersteeg. Hier kon de verdachte, een 45-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden. Hij bekende direct dat hij een auto had opengebroken. In de tas troffen agenten een autoradio aan. De man werd ingesloten op het politiebureau.

Vernielers aangehouden

UTRECHT Op de Lange Nieuwstraat zijn donderdagmiddag twee mannen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

De mannen liepen om 16.00 uur op de Lange Nieuwstraat en vertoonden baldadig gedrag. Bij het zien van de agenten gedroeg een van de mannen zich agressief. Een getuige meldde dat ze een spiegel van een auto hadden vernield. Agenten zagen inderdaad een vernielde autospiegel, waarna de verdachten, een 25-jarige man uit Venray en een 37-jarige man uit Utrecht, werden aangehouden ter zake vernieling. Ook bleek dat er in de Zuylenstraat buitenspiegels van autos waren vernield door mannen die voldeden aan het signalement van de beide verdachten. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt voor het vernielen van de autospiegels.

Vernielers van autoruiten aangehouden

VLEUTEN Donderdagmiddag werden twee vernielers van autoruiten aangehouden.

Politieagenten en toezichthouders hielden omstreeks 15.10 uur een buurtonderzoek naar aanleiding van de onlangs gepleegde vernielingen aan personenautos. Een getuige meldde dat zij één van de verdachten vandaag wederom had zien lopen. Op het Leiwerk t.h.v. de Heinstmaat troffen agenten een jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Vleuten, werd aangehouden. Een tweede verdachte, 17-jaar en eveneens afkomstig uit Vleuten, kon even later op het bureau worden aangehouden. Zijn scooter was even hiervoor door de politie in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten voor verhoor. Beide ouders werden in kennis gesteld.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning op de Tigisdreef trof de politie donderdagochtend een hennepkwekerij aan.

Naar aanleiding van een melding van wateroverlast gingen agenten naar de woning en troffen ter plekke in de slaapkamer een hennepplantage aan met 275 bijna oogstrijpe planten. De verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.