Blabaret, nieuwe webradio met revolutionair concept

PARIJS, 20060729 -- Deze zomer beleeft een nieuw radiostation zijn primeur op Internet: Blabaret.nl. Deze webradio waar de cabaretiers de DJ's zijn, brengt een nieuwe combinatie van muziek en sketches. Tweemaal per uur geven artiesten als Youp van het Hek, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lebbis en Jansen, Van Kooten en De Bie, Herman Finkers maar ook vele anderen hun visie op de wereld. De muzikale omlijsting is een mix van allerlei genres varierend van classics tot hits, Frans-, Spaans-, Nederlands-, en Engelstalig, van techno tot rock en van rap tot latino. Met name vergeten platen en hits uit het buitenland komen aan bod.


Blabaret wil breken met conventionele formats. Een uur is bijvoorbeeld dan ook niet 60 minuten maar een vaste cyclus van platen en sketches. Door dit principe kunnen ook langere items weer aan bod komen en krijgt het station een volkomen eigen geluid waarbij flow belangrijker is dan tijd. De makers zijn dan ook teruggegaan naar de essentie van het medium radio om vandaaruit een geheel vernieuwend concept te ontwikkelen. Door met veel mensen uitvoerig te praten over radio, is een beeld ontstaan van hoe de luisteraar het medium zou willen ervaren.

Ook vernieuwend is de samenwerking van de makers waarbij alle aspecten van het internet benut worden. Zo bevind de studio zich in het 13e arrondissement van Parijs, waar Yuri Koerts de vormgeving van de radio voor zijn rekening neemt. Johan Jongepier is de webmaster en hij bevindt zich in Rotterdam. Om met elkaar te communiceren wordt gebruik gemaakt van programma's als Skype en e-mail.

In de toekomst wil Blabaret interactieve radioprogramma's gaan ontwikkelen. Ook is het de bedoeling om met een geheel nieuw concept voor radioreclame te komen. Verder gelooft Blabaret dat de mobiele telefoon een cruciale rol zal gaan spelen bij het beluisteren van radio. Meer informatie over de toekomstplannen staat te lezen op de website.

Blabaret is al in de lucht (www.blabaret.nl), en men kan de radiostream (128 kb/s) vierentwintig uur per dag onbeperkt beluisteren. Een tip voor alle lezers: komende tijd is Blabaret nog helemaal vrij van reclame...