Juli 2006

Green Media Webdevelopment

Spannende roofvogelshows in Ecodrome Zwolle
Woestijnbuizerds en slechtvalken vliegen rakelings over het publiek Themapark Ecodrome Zwolle organiseert gedurende de zomervakantie een aantal spannende roofvogelshows. In de weekenden van 29 en 30 juli, 5 en 6 augustus en 12 en 13 augustus voert een professionele valkenier vliegdemonstraties uit met onder meer woestijnbuizerds en slechtvalken.
Afbeelding Bezoekers van Ecodrome Zwolle komen tijdens de shows, die circa 30 minuten duren, ook meer te weten over het leven van de roofvogels. Naast deze tijdelijke aanvulling op alle bestaande activiteiten, opende het park recentelijk ook de blijvende waterattractie Moerasexpeditie.

Valkenier
Een ervaren valkenier verzorgt in de betreffende weekenden tweemaal per dag de spectaculaire show met woestijnbuizerds, slechtvalken, een Batteleur arend en sperweruil. Tijdens de vliegdemonstraties vliegen de roofvogels soms rakelings over het publiek en zal een arend landen in een kring van kinderen.

De valkenier vertelt daarnaast van alles over het leven van deze vogels. De shows worden op de betreffende data gehouden om 12.30 uur en 15.00 uur en duren ongeveer 30 minuten.

Nieuw: Moerasexpeditie
Sinds het begin van de zomervakantie heeft Ecodrome Zwolle er een nieuwe attractie bij. Op het meer in het themapark kunnen volwassenen en kinderen in de avontuurlijke waterattractie Moerasexpeditie stappen. Bezoekers kunnen in een gethematiseerde kano een tocht maken door het Zuid-Amerikaanse moerasgebied.

Krokodil
Deelnemers komen in het water een krokodil tegen en moeten ervoor zorgen dat zij niet vast komen te zitten in het drijfzand. In het moerasgebied staan bordjes met interessante wetenswaardigheden over het leven in en rondom het moeras.