Politie Groningen

Zaterdag 29 juli 2006

Provincie Groningen, 29-07-2006

Grootegast: geluidsoverlast

De politie heeft een 45-jarige man uit Grootegast bekeurd voor geluidsoverlast. De man had vrijdagnacht voor zijn woning aan de G.P. Beukemalaan een draagbare radio staan. Het volume stond vol open, waardoor de muziek twee huizenblokken verderop te horen was. Na een eerste waarschuwing beloofde de man de radio uit te zetten. Later die nacht kreeg de politie echter een tweede melding. Toen is een bekeuring uitgeschreven en de radio door agenten meegenomen.

Kantens: mannen gewond door paard

Een 43-jarige man en een 10-jarige jongen zijn vrijdagavond in hun woonplaats aan de Oosterweg licht gewond geraakt. Ze waren omver gelopen door een paard dat in een speelgoedveer had getrapt. Het paard was hiervan geschrokken en ging er vandoor. De jongen is een moment buiten bewustzijn geweest. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: tasjesdief aangehouden

De politie heeft vrijdagavond op de Kattenhage een 24-jarige tasjesdief uit Roden aan kunnen houden. De man had even daarvoor op de Grote Markt al fietsend een tas van een stoel weggenomen. Hij ging er vervolgens op de fiets vandoor, maar kon op de Kattenhage door twee taxichauffeurs worden klem gereden. De 24-jarige eigenaresse van de tas uit Midwolda heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: autos en panden besmeurd met verf

Twee autos die geparkeerd stonden in de Oosterparallelstraat zijn vrijdagnacht besmeurd met witte verf. Ook op de ruiten van een woning is door een nog onbekende persoon verf aangebracht. Op een pand in de Handelstraat zijn met groen en witte verf racistische teksten en tekens aangebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten/Stadskanaal: beginnend bestuurders onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht een 40-jarige automobiliste uit Winschoten aangehouden. De vrouw bleek bij controle op het Oostereinde in Winschoten in een alcoholpromillage van 0,50 te hebben. De vrouw kon aangemerkt worden als beginnend bestuurder, aangezien zij korter dan vijf jaar in het bezit was van een rijbewijs.

Ook een 24-jarige automobilist uit Stadskanaal is aangehouden. Bij controle op de Lyceumlaan in Stadskanaal bleek hij een
alcoholpromillage van 0,55 te hebben.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Hooghoudtstraat: aantal geregistreerde voertuigen:564 , aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Osloweg: aantal geregistreerde voertuigen: 227, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 62 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Haren/Glimmen, A28: aantal geregistreerde voertuigen: 3500, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur (snelheidsbeperking i.v.m. wegwerkzaamheden).

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 335, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.