Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

28-07-2006

Oproep tot nominaties voor de Beijerinck Premie

Tot 15 oktober 2006 kunnen nominaties worden ingediend voor de Beijerinck Premie. Deze geldprijs van 50.000 euro wordt jaarlijks toegekend aan een postdoc onderzoeker die aan een Nederlandse universiteit of instituut excellent virusgeoriënteerd onderzoek verricht.

Beijerinck Premie
Ingesteld: 2002.

Vakgebied: virologie

Doel: jaarlijks toekennen van een geldprijs aan een postdoc onderzoeker die aan een Nederlandse universiteit of instituut excellent virusgeoriënteerd onderzoek verricht.

Doelgroep: onderzoekers die maximaal zes jaar geleden zijn gepromoveerd. Deze termijn kan door de adviescommissie naar verhouding worden verlengd als er aantoonbaar sprake is van langdurig verlof in verband met ziekte, ouderschap, zwangerschap of zorg. De verlenging bedraagt maximaal vijf jaar.

Prijs: de Beijerinck Premie bedraagt 50.000 euro. De premie is vrij besteedbaar aan onderzoek, met inbegrip van bijvoorbeeld cursussen, congresbezoek of studiereizen. Verantwoording geschiedt achteraf.

Nominatieprocedure: de sluitingsdatum voor het indienen van nominaties voor de Beijerinck Premie is 15 oktober van elk jaar.

Nominatieformulier: Nominatieformulier voor Beijerinck Premie (Word-bestand)

Beoordelende instantie: Adviescommissie van het M.W. Beijerinck Virologie Fonds

Eerdere toekenningen:
2003
R.C.L. Olsthoorn

2004

F.J.M. van Kuppeveld

2005

M.E. Ressing

2006

C.A.M. de Haan

Secretariaat:
Secretariaat: KNAW
M.W. Beijerinck Virologie Fonds
Dianne van Avendonk
tel. 020-5510763
bvf@bureau.knaw.nl