Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na bedreiging

Maurik, 29-07-2006 o Een 41-jarige vrouw uit Maurik belde vrijdagavond rond 21.10 uur de politie wegens bedreiging door een 41-jarige man uit Maurik die bij haar op bezoek was. Zij was haar huis uitgevlucht.

De politie ging met haar naar haar woning waar de 41-jarige man nog was. Hem werd opgedragen de woning te verlaten. Dat deed hij. De politie had in de gaten dat de man behoorlijk gedronken had. Toen hij aanstalten maakte om in zijn auto te stappen verbood de politie hem te gaan rijden. Daar trok hij zich niets van aan en wilde wegrijden. Eén van de agenten belette hem dat door de politieauto voor de zijne te zetten. Hij weigerde vervolgens nog uit de auto te komen en had de portieren afgesloten. Eén van de agenten sloeg een portierraam in waarna de man vervolgens aangehouden kon worden. Hij verzette zich daartegen, maar nadat hem pepperspray was toegediend staakte hij zijn verzet.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij analyse van zijn adem bleek de man 940 Ug/l te blazen. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (09)