Ingezonden persbericht

Persbericht vermiste duiker op de Noordzee

KUSTWACHTCENTRUM

PERSBERICHT

van : Kustwachtcentrum Den Helder
Afdeling Voorlichting - Peter Verburg / Peter van Oorschot

E-mail: voorlichting@kustwacht.nl

d.d. : 29 juli 20.45 uur

onderwerp : Duiker vermist op de Noordzee

Rond 19.30 uur ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder de melding dat een duiker vermist werd. Er waren 2 personen aan het duiken op een wrak ongeveer 25 kilometer uit de kust van Goeree Overflakkee.
De Kustwacht heeft hierop alarm geslagen voor een helikopter van de Koninklijke Marine, twee reddingboten van de K.N.R.M, van de stations Stellendam en Noordland en het Kustwachtvaartuig Zeearend.
Het Kustwachtcentrum heeft een zoekgebied gemaakt waarbij de eenheden de wateroppervlakte afzoeken.
Een helikopter van de loodsdienst, die vanwege werkzaamheden door het gebied vliegt, zal ook tijdens zijn trip meezoeken.

d.d. : 29 juli 21.05 uur

onderwerp : Duiker vermist op de Noordzee nr 2

Om 21.05 uur is de vermiste duiker in het door het Kustwachtcentrum gemaakte zoekgebied aangetroffen.
De duiker is voor zover bekend in goede gezondheid aan boord van de helikopter genomen en wordt naar Rotterdam gebracht.

Informatie kunt u krijgen bij persvoorlichting Kustwachtcentrum bereikbaar op 06 22959584

Peter van Oorschot
voorlichting Kustwachtcentrum
06 22 95 95 84

De Nederlandse Kustwacht, ingesteld op 26 februari 1987, is een samenwerkingsorganisatie van zes departementen - Defensie, Verkeer & Waterstaat, Justitie, Financiën. Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Binnenlandse Zaken - ten aanzien van dertien operationele Overheidstaken op de Noordzee. De operationele leiding is in handen van de Koninklijke marine. Voor de uitvoering van deze taken worden varende en vliegende eenheden ter beschikking gesteld door de participerende diensten. De Kustwacht beschikt over een Kustwachtcentrum in Den Helder. Dit centrum heeft een 24-uurs bezetting en fungeert als centraal meld-, informatie- en coördinatiecentrum en is tevens het Nationale Maritieme- en Aëronautische Redding Coördinatie Centrum (RCC).