Ingezonden persbericht


Communicatie

Nummer
2006034BW

Datum
9 februari 2006

Twee extra toeristische koopzondagen

Koopzondag 26 februari afgelast

De binnenstad kent dit jaar twee extra toeristische koopzondagen naast de bestaande data. Winkeliers openen tijdens de kermiszondag op 30 juli en Tilburg Culinair/Wijnstad op 24 september hun deuren. Het college heeft dit advies overgenomen van Ondernemersfederatie Tilburg. De toeristische koopzondagen wijken af van de reguliere omdat ze specifiek als aanvulling voor de evenementen bedoeld zijn.

"Ondernemers gaven aan dat zij graag hun winkels openstellen tijdens deze evenementen", legt wethouder Hans Janssen (economie, evenementen) uit. "Het evenementenbeleid in Tilburg spitst zich voor een deel ook toe op de verbreding van het aanbod in de stad. Een koopzondag in combinatie met een evenement dat dit toelaat kan versterkend werken, voor allebei. Immers, bezoekers hebben meer aanbod in de stad en winkeliers hebben baat bij de drukte van een evenement."

Tilburg kent sinds dit jaar koopzondagen op iedere laatste zondag van de maand. Uitzondering hierop is de Meimarkt, omdat dit evenement zich in de winkelstraten van de binnenstad afspeelt en fysiek geen ruimte biedt voor zowel Meimarkt als koopzondag. In het geval van de koopzondag op 26 februari is de reden van afgelasting tweeledig. Veel winkeliers geven aan hun winkels op die dag dicht te willen houden. Daarnaast geeft de route van de carnavalsoptocht problemen voor de ontsluiting van het winkelgebied.