Ingezonden persbericht


Heineken C'est la Vie-festival met

muziek, straattheater, basketbal en markt

EMMEN - Het Heineken C'est la Vie-festival is samen met Rabo Gouden Pijl, het Full Colour festival en het Shantyfestival een van de grootste publiekstrekkers in de gemeente Emmen. Dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Zeker enige tienduizenden bezoekers komen op zondag 30 juli naar het centrum van Emmen. De combinatie van muziek en straattheater heeft in de loop der jaren zijn bestaansrecht bewezen.

Het bestuur is er in samenspraak met de plaatselijke horeca ook dit jaar weer in geslaagd een aansprekend en verrassend programma neer te zetten. Op de podia op het Mondriaanplein, de Min. Kanstraat, bij het Snooker & Pool Centrum, het Postkantoor, het Marktplein, Rue de la Gare en Pierrot staan bekende namen als de multiculturele band Trafassi, bekend van de hit Wasmasjien, Bouke, Mooi Wark, Hello Rio, Diep Triest en Point Blank. Voor het eerst zijn ook rapacts aan C'est la Vie toegevoegd.

Straattheater

Bij de straattheateracts vallen de namen op van Theater Tieret uit België, Circsophrenic uit Finland en Funky Love uit Amerika. Deze acts toeren momenteel door Europa. Bij de Grote Kerk is een poppentheater en bij de Muziekkoepel staan levende standbeelden. Er zijn twee straattheaterpleinen, het Dagblad van het Noordenplein bij Rue de la Gare en het Heinekenplein bij Café Pierrot. Het straattheater duurt van een tot vijf uur. De Muziekkoepel is ook het Blancopodium waar jeugdige dj's de kans krijgen hun muzieksmaak te laten horen.

Basketbal

De twaalfde editie heeft tussen een uur en half vijf als extra attractie een 3 on 3 basketbaltournament op het Mondriaanplein onder leiding van oud-international Drew Henderson. Er zijn vier leeftijdsklassen: tot twaalf jaar, tussen twaalf en vijftien, van zestien tot negentien en twintig jaar en ouder. Elk team bestaat uit vier spelers of speelsters. Oud-bondscoach Glen Pinas is scheidsrechter bij de Dunk Contest en de 3-pointshooting. Iedere deelnemer krijgt een T-shirt als aandenken. Inschrijving is mogelijk via www.emmeneagles.com.

's Morgens om tien uur begint al de grote markt met ruim 300 standhouders. De markt duurt tot vijf uur. Vanaf dat moment nemen muzikanten op het Mondriaanplein, de fakkel over. Naast de al genoemd bands treden ook Cor Wolters, Thomas Berge, Diep Triest, Chrystal Dream, Carbon en verscheidene dj's op. Ook is er weer de grote zomerkermis op het Weiertplein. Heineken C'est la Vie duurt tot een uur 's nachts.

Henk Kroezen / MenZ en Media

henk@menzenmedia.nl

Wilhelminastraat 49/b

7811 JE EMMEN

tel: 0591 - 645351

fax: 0591 - 645312