Ingezonden persbericht


Persbericht

HIGH TEA & WALK

30 juli 2006 & 27 augustus 2006

15 - 17.30 uur

De maandelijkse high tea annex talkshow van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, gaat deze zomer de stad in met twee stadswandelingen. Deze worden gegidst door Martine Herman en Gideon Peele. Kunstenaar Martine Herman organiseert kunstprojecten in Rotterdamse wijken en weet allerlei verhalen over openbare kunst. De jonge Rotterdamse architect Gideon Peele is een gedreven rondleider die graag zijn fascinatie voor de architectuur overbrengt aan mensen. Samen voeren zij geïnteresseerden met onbekende verhalen mee langs bekende plekken in Rotterdam, en langs onbekende historische plekken. Op 30 juli lopen ze via het Land van Hoboken, en brengen hun gasten via de watertaxi naar het Motorschip Noordereiland. Op 27 augustus gaat de wandeling via het beeldenterras richting het Weena het Noorden van Rotterdam in. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor 5 euro per persoon, inclusief watertaxi en een hapje te eten onderweg. Duur: 15.00 tot 17.30. Inschrijven bij het Centrum Beeldende Kunst: 010 4360288 / cbk@cbk.rotterdam.nl.

30 juli Motorschip Noordereiland

Bij de eerste wandeling brengen Gideon en Martine u via de Westersingel de Westzeedijk over, naar de Veerhaven. Onderweg vertellen zij u alles wat u altijd al hebt willen weten over de kunst en architectuur langs de route. Via de watertaxi wordt u aan boord gebracht op het Motorschip Noordereiland. Kunstenaar Joe Cillen, die een galerie heeft op het Noordereiland, legt u uit waarom dit geen gewoon eiland is. Hij neemt u mee op zijn "schip" dat nu nog voor anker ligt in het midden van de stad. Maar kapitein Cillen, opvarenden en verstekelingen maken het schip langzaamaan klaar om een andere koers te gaan varen, en de vele kunstwerken op het Motorschip helpen daarbij. Je waant je even weg van de wereld.

27 augustus Walking the Wild Side

De tweede wandeling op zondag 27 augustus wordt ook een bijzondere reis, en heel dicht bij huis. Het wordt een tocht langs de rafelranden van Rotterdam. Foute beslissingen, dramatische gebeurtenissen, architectonische en stedenbouwkundige taboes; Gideon en Martine halen datgene wat onder het tapijt geveegd is voor u naar boven. Vanaf het Centrum Beeldende Kunst lopen we dit keer naar het Noorden, richting het station en iets daar voorbij. We passeren daarbij pronkstukken zoals het beeldenterras en het Weena, maar ook enkele 'achterkanten' van deze grootstedelijke schoonheid. Het wandelhapje dat u om drie uur meekrijgt bij het Centrum Beeldende Kunst kunt u nuttigen op een unieke historische locatie waar u nog nooit eerder bent geweest.

Nieuwe seizoen High Tea & Talk

Op 24 september keren we met de 'High Tea & Talk' weer terug naar het Centrum Beeldende Kunst. Als altijd goede gesprekken, mooie muzikale optredens, goede thee en een relaxte sfeer... maar, er zijn ook een paar verrassingen. We hopen u vanaf september weer te zien, elke laatste zondag van de maand, van 15 tot 17 uur, entree gratis.