Gemeente Leiden

Zomerwandeling Heempark Leiden

Op zondag 30 juli houdt de afdeling Natuur- en Milieueducatie, in samenwerking met het IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie) haar maandelijkse excursie in het Heempark van Leiden. Het thema is 'Zomer in het Park'. De excursie begint om 14.00 uur op de binnenplaats van het Heempark. Deelname en toegang is gratis. Het Heempark is gelegen aan de Oegstgeesterweg.

Alles wat de zomer tot nu toe laat zien, komt aan de orde tijdens de excursie. De verschillen in nat en droog, heet en koud hebben hun uitwerking op de flora en fauna. Een van de gevolgen was dat er pas later in het voorjaar meer vlinders te zien waren. Ook de late groei- en bloeistart van planten speelde hierin een rol.

Het Heempark geeft een prachtig zomerse aanblik, met veel bloeiende planten, vlinders en veel jonge vogels. Omdat bloemen door het warme weer minder nectar maken, zijn de bijen minder actief overdag. Door de aanhoudende hitte zijn ook verdorde planten en de eerste afgevallen bladeren te zien. Ook dit maakt deel uit van het huidige zomerbeeld.
---
Nadere informatie (niet ter publicatie):
Anoesjka Hilbrands, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 77 79.


---- --