1e persbericht van zondag 30 juli 2006

Eindhoven, 30-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor bedreiging

In zijn woning in Woensel Zuid is zaterdag rond 15.50 uur een 25-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die dag een 43-jarige buschauffeur hebben bedreigd. De buschauffeur stopte bij een halte op de Boschdijk om passagiers uit te laten stappen. Toen hij de rijbaan weer op reed moest de Eindhovenaar die in zijn auto achter hem reed remmen. Verderop bracht hij zijn auto midden op de rijbaan tot stilstaand en dwong daarmee de buschauffeur tot stoppen. Hij bedreigde de buschauffeur en vernielde een spiegel van de bus. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Politie houdt verdachte diefstal en steekpartij aan

Zaterdagmiddag rond 16.55 uur is bij haar woning in Woensel Zuid een 21-jarige vrouw aangehouden. Getuigen zagen haar rijden in een gestolen auto. De vrouw is niet in het bezit van een rijbewijs. Zij wordt er verder van verdacht zaterdagochtend rond 4.00 uur een 41-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben gestoken. Hij liep daarbij een verwonding op aan zijn rug. De twee zijn bekenden van elkaar. De vrouw is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

Een 33-jarige man uit Vught is zaterdag rond 18.20 uur aangehouden op de Stationsweg. Rond 17.30 uur mishandelde hij een 18-jarige jongen uit Valkenswaard. De jongen wilde zijn gestalde bromfiets pakken op de Kerkstraat toen de verdachte hem zonder aanleiding in het gezicht schopte. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan na steekpartij

Zondagochtend rond 2.00 uur is op de Nieuwstraat een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij kreeg eerder die ochtend onenigheid met een 26-jarige Helmonder en zou hem daarbij verwond hebben met een mes. De Helmonder liep verwondingen op aan zijn arm en hand. De Eindhovenaar is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling en vernieling

Bij een woning in Woensel Zuid is zondag rond 3.15 uur een 45-jarige man uit Baarn aangehouden. Hij vernielde even daarvoor de ruit in de voordeur van de woning van zijn 51-jarige vriendin. Daarna zou hij de vrouw mishandeld hebben. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Geldrop: Politie houdt man aan voor vernieling

In zijn woning in Geldrop is zondag rond 0.10 uur een 41-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht een band van de caravan van zijn 37-jarige buurman vernield te hebben. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Handel: Politie houdt stelletje aan met harddrugs

In een horecagelegenheid aan de Handelseweg zijn zondagochtend rond
1.45 uur een 17-jarige vrouw uit Ravenstein en een 24-jarige man uit Ospel aangehouden. Beveiligingsmedewerkers troffen harddrugs bij het stel aan. Zij hadden 38 XTC-pillen bij zich. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Vlierden: Politie houdt verdachten vechtpartij aan

Zondagochtend rond 0.45 uur zijn op de Biesdeel negen mannen en een vrouw (in de leeftijd van 20 tot 28 jaar) aangehouden. Vijf verdachten hebben de Poolse nationaliteit, vier de Duitse nationaliteit en van een verdachte is de nationaliteit niet bekend. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij waarbij geschoten zou zijn met een vuurwapen. Niemand raakte daarbij gewond. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de vechtpartij. De tien zijn ingesloten voor verder onderzoek.