Politie Groningen

Zondag 30 juli 2006

Provincie Groningen, 30-07-2006

Groningen: bedreiging met vuurwapen

De politie heeft zaterdagochtend een 36-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Volgens getuigenverklaringen had de man samen met twee anderen even daarvoor iemand in de Tuinstraat bedreigd met een vuurwapen. De politie trof de man aan op de Oostersingel, waar hij er direct vandoor ging. Hij kon op het Damsterdiep worden aangehouden. Bij zijn vlucht is de man gestruikeld en heeft hij zijn pink gebroken. De politie vond na fouillering een vuurwapen bij de man. De twee andere mannen, een Stadjer van 33 en een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, konden later ook worden aangehouden. Deze twee konden na verhoor het politiebureau weer verlaten. De 36-jarige man is ingesloten. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Groningen: man overleden na ongelukkige val

Een 24-jarige man uit Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Een huisgenoot vond de man zaterdagochtend levenloos onderaan de trap in hun huis aan de Jozef Israëlstraat. Uit onderzoek is gebleken dat de man door een ongelukkige val van de trap om het leven is gekomen. Vermoedelijk is hij uitgegleden op de trap en achterover gevallen.

Groningen: gewonden na aanrijding en steekpartij

De politie heeft zaterdag aan de Oosterhamriklaan twee Groningers aangehouden, 25 en 28 jaar. De 25-jarige man zou twee andere Stadjers (leeftijd onbekend) hebben verwond. Volgens getuigen heeft hij één man aangereden toen hij met zijn auto over de stoep reed en een ander verwond door een messteek. Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 28-jarige verdachte was bijrijder in de auto en zou bedreigingen hebben geuit in de richting van omstanders. Beide verdachten zijn ingesloten. De toedracht van het voorval is vooralsnog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: 16-jarige automobilist

Een 16-jarige jongen uit Groningen is zaterdagnacht op de Kluiverboom aangehouden. De jongen was met een auto rondjes over de parkeerplaats en een rotonde gaan rijden, samen met een 15-jarige jongen uit Groningen. Bij het verlaten van de rotonde verloor hij de macht over het stuur, waardoor de auto op zijn kant kwam te liggen. Beide jongens kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Groningen: invordering rijbewijs alcomobilist

De politie heeft zondagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige automobilist uit Gees. Bij controle op de Bornhomstraat bleek de man een alcoholpromillage van ruim 2 in zijn bloed te hebben. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Marum: bezoeker discotheek aangehouden

Een 19-jarige man uit Heerenveen is zaterdagnacht door de politie aangehouden aan de Kruisweg in Marum. De man had in de discotheek onenigheid met andere bezoekers. Een barmedewerker maande hem vervolgens tot rust door hem vast te pakken. Hierbij heeft de verdachte de medewerker gebeten en geslagen. De man is toen door het beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie heeft de man ingesloten voor nader onderzoek.

Grijpskerk: vernielde autos

Bij de politie is aangifte gedaan van vernieling van vijf personenautos. De autos stonden geparkeerd in de Nicolaas Grijpstraat in Grijpskerk. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn door nog onbekenden op de autos diverse krassen in de lak aangebracht.

Hoogezand: automobilist zonder rijbewijs

De politie heeft zaterdag op de Genestetlaan een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. Bovendien kon de man geen rijbewijs of ander geldig legitimatiebewijs tonen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau om zijn identiteit vast te stellen. Uit onderzoek bleek dat de man een valse naam had opgegeven en bovendien niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto is in beslag genomen en de man is naar huis gestuurd met bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Veendam: politie achterhaalt doorrijder aanrijding

Een 75-jarige man uit Wildervank is zaterdag bij zijn woning alsnog aangehouden, nadat hij was doorgereden na een aanrijding. De man was op het Beneden Oosterdiep in zijn woonplaats tegen een geparkeerde auto aan gereden. Een getuige noteerde het kenteken en waarschuwde de eigenaar van de geparkeerde auto. De politie kon hierdoor de veroorzaker achterhalen en een registratie van de aanrijding maken.

Winschoten/Musselkanaal e.a: controle visserijwet

De politie heeft zaterdagnacht in samenwerking met Staatsbosbeheer een nachtelijke controle uitgevoerd op de visserijwet langs de grens met Duitsland. In totaal werden op diverse locaties 25 vissers gecontroleerd. Zes vissers zijn bekeurd, omdat zij de vergunning niet in orde hadden. Twee andere vissers zijn bekeurd, omdat zij met levend aas aan het vissen waren.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Beneluxweg in Groningen. Hierbij zijn 21 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid is 115 km/uur, terwijl 70 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Ten Post: snelheidscontrole

Tijdens de surveillance kwam de politie op de Woldjerweg in Ten Post twee motorrijders tegen. Beiden werden geklokt op een snelheid van 103 km/uur, terwijl 60 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Het ging om een 39-jarige man uit Huizinge en een 41-jarige man uit Lageland. Beiden hebben een bekeuring gekregen voor de snelheidsovertreding van 43 km/uur.