Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Teuge - vrouw steelt mobieltje                            |
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 25-jarige Apeldoornse die de hulpvaardigheid van een passant wel erg beschaamde; zij stal zijn mobieltje.

De 25-jarige aangever uit Kortenhoef liep zaterdag (29/7) rond 15.20 uur langs de doorgaande weg in Teuge toen hij werd aangesproken door een passerende vrouw op een scooter. Zij vroeg of hij een mobieltje had en of zij dit voor een gesprekje mocht lenen. De man stemde toe en na het gesprek ging zij er plotseling met zijn mobieltje vandoor. De man bedacht zich geen moment en hield een passerende automobilist aan en achtervolgde de dievegge. Deze reed zich op de Beukelaarweg weg vast en werd staande gehouden in afwachting van de gealarmeerde politie. Die hield haar aan en op het politiebureau legde zij een verklaring af. De man was inmiddels weer in het bezit van zijn mobieltje. Over de strafafdoening wordt contact gelegd met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

|     |Zutphen - openbare dronkenschap                           |
Een 51-jarige man uit Doetinchem heeft zijn roes in een politiecel moeten uitslapen en krijgt een boete voor openbare dronkenschap.

Surveillerende agenten werden zondag (30/7) omstreeks 01.15 uur aangesproken door een automobilist. Deze had rijdend over den Elterweg nog net een man weten te ontwijken die midden op de rijbaan liep. De automobilist was behoorlijk geschrokken en agenten gingen op zoek naar de man. Zij troffen hem in de berm aan en toen zij hem aanspraken, bleek hij behoorlijk in de olie te zijn. Hij is overgebracht naar het politiebureau om zijn roes uit te slapen.

|     |Hall - man licht gewond bij aanrijding                    |
Een 79-jarige man uit Uithoorn is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat hij met z'n fiets tegen een caravan was gebotst.

De man fietste zaterdagmiddag (29/7) rond 14.15 uur met zijn vrouw over de Langendijk. In verband met een landbouwevenement stonden er veel auto's geparkeerd. Een 38-jarige man uit Dieren passeerde op een gegeven moment met z'n caravancombinatie met geringe snelheid de fietser. Kennelijk is deze door de zuigende werking van de combinatie tegen de caravan gebotst en gevallen. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en heeft schouderletsel en vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Einde berichten
---


---
Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --