Politieberichten district Lekstroom 11.50 uur

Utrecht, 30-07-2006

Dodelijk verkeersongeval

LOPIK Op vrijdag 29 juli is een 58-jarige motorrijder uit Leerdam overleden na een aanrijding met een auto, die bestuurd werd door een 80-jarige automobiliste uit Lopik. Rond 17.30 uur vond de aanrijding plaats op de kruising van de Lekdijk West met de Tiendweg. De motorrijder verleende op het kruispunt geen voorrang aan de automobiliste waardoor zij met elkaar in botsing kwamen. De politie en ambulance waren snel ter plaatse, maar reanimatie mocht niet baten. De motorrijder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Scooterrijder aangehouden

NIEUWEGEIN Zondagochtend 30 juli rond 03.00 uur heeft de politie een 19-jarige scooterrijder uit Nieuwegein aangehouden. De man werd door de agenten herkend van eerder racen met de scooter en daarop achtervolgde de politie de man. Op de Zuiderstraat konden zij hem aanhouden. De man reed zonder helm, met opgevoerd vermogen, bleek teveel gedronken te hebben (380 ug/l) en een wapen bij zich te hebben. Hij kreeg proces-verbaal. De scooter is mogelijk gestolen. De politie onderzoekt dit.

Snorfiets over de kop

NIEUWEGEIN Zaterdagochtend rond 04.15 uur sloeg een 37-jarige Nieuwegeinse over de kop met haar snorfiets op de Herenstraat. De vrouw is met een hoofdwond en pijn aan haar ribben naar het ziekenhuis vervoerd. Haar 12-jarige zoontje dat achterop zat, had slechts schaafwondjes.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Bij een alcoholcontrole heeft de politie zaterdagochtend rond 02.30 uur een 33-jarige automobilist uit Maarssen aangehouden voor rijden onder invloed op de Beneluxweg. Op de politiebureau blies de man 340 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.