Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 30-07-2006

Bijtende hond in beslaggenomen

s-Hertogenbosch Op 29 juli 2006 omstreeks 15.40 uur is aan het Engelermeer te Den Bosch een bijtende zwarte Rottweiler inbeslaggenomen.

Een 39 jarige man uit De Moer wilde gaan zwemmen aan het Engelermeer, toen plotseling de hond op hem afkwam en de man in zijn arm beet. Hierdoor liep de man een bloedende wond op. Toen de politie terplaatse kwam, werd een politieman ook direct door de Rottweiler aangevallen en eveneens in zijn arm gebeten. Hierop werd de 23 jarige eigenaar uit Den Bosch gevraagd de hond direct aan te lijnen, doch hij weigerde dat. Hoewel de Rottweiler op de andere politieman afstormde en deze dreigde pepperspray te gebruiken, riep de man de hond nog niet terug. Vervolgens is de hond door gebruik van pepperspray onder bedwang gebracht en inbeslaggenomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Op de Salvador Allendestraat te Den Bosch is op 29 juli 2006 omstreeks 19.05 uur een 26 jarige automobilist uit Den Bosch bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man was tegen een geparkeerde auto gereden en vervolgens doorgereden. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachte bedreiging aangehouden

s-Hertogenbosch Een 53 jarige man uit Den Bosch is op 29 juli 2006 aangehouden ivm bedreiging van een 47 jarige man in de Groen van Prinsterenlaan te Den Bosch.

Verdachte mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Een 23 jarige man uit Den Bosch is op 30 juli 2006 aangehouden ivm mishandeling van een 26 jarige man uit Den Bosch. De verdachte en een maat van hem waren aan het vechten met een portier van een horecagelegenheid aan de Karrentraat te Den Bosch. Toen de politie arriveerde, vluchtten de mannen weg, doch de 23 jarige man kon in de omgeving worden aangehouden.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 53 jarige automobilist uit Den Bosch is proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.25 uur op de Vlijmenseweg te Den Bosch.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 23 jarige automobilist uit Den Bosch is proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.25 uur op de Hinthamerbolwerk te Den Bosch.

Aanrijding letsel

Volkel Bij een aanrijding op de Brabantstraat te Volkel op 29 juli 2006 omstreeks 16.00 uur is een 17 jarige bromfietster uit Gemert gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg op heer bromfiets geen voorrang van een 60 jarige automobiliste uit Volkel, toen deze rechtsaf sloeg.

Rijden onder invloed

Zeeland Tegen een 28 jarige automobilist uit Zoetermeer is proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.15 uur op de Bergmaas Zeeland.

Amokmakers aangehouden

Uden Een 20 en 24 jarige man uit Erp zijn op 30 juli 2006 aangehouden, omdat ze niet voldeden aan een bevel van de politie zich bij een horecagelegenheid te verwijderen. De twee mannen stonden omstreeks 03.00 uur amok te maken bij een horecagelegenheid aan de Markt te Uden.

Huiselijk geweld

Berghem Een 39 jarige man uit Berghem is op 30 juli 2006 aangehouden ivm mishandeling en bedreiging van zijn 38 jarige vrouw uit Berghem.

Verdachte mishandeling aangehouden

Oss Een 37 jarige man uit Oss is op 30 juli 2006 omstreeks 03.00 uur aangehouden vim mishandeling van een 24 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen op de Oostwal te Oss.

Een 43 jarige man uit Oss meende tijdens de afhandeling van deze zaak de politie te moeten beledigen en is eveneens aangehouden.

Verdachte aanranding aangehouden

Katwijk Een 53 jarige man uit Geldrop is op 30 juli 2006 aangehouden ivm aanranding van een 14 jarig meisje uit Cuijk op de Korte Oijen te Katwijk.

De man is ingesloten.

Wapenstok inbeslaggenomen

Sint Antonis Bij controle van een auto op De Merret te Sint Antonis op 29 juli 2006 omstreeks 21.50 uur is in de auto van een 25 jarige man uit Cuijk een wapenstok aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen en de man kreeg een proces-verbaal.

Nog twee golfballengooiers aangehouden

Sint Anthonis Een 17 jarige jongen uit Boxmeer en Gennep zijn op 29 juli 2006 aangehouden, omdat ze samen met de eerder aangehouden 20 jarige jongen uit Gennep golfballen hadden gegooid, waarbij meerdere auto zijn beschadigd.

Een 22 jarige automobilist uit Vierlingsbeek, die op 29 juli 2006 de auto met de drie knapen tegemoet kwam op de Breestraat te Sint Anthonis omstreeks 01.30 uur werd met golfballen bekogeld. Hierbij liep hij schade op aan zijn auto. In totaal trof de politie op de route die de verdachten gereden hadden zon 62 golfballen aan. De jongens hadden deze weggenomen vanaf een golfterrein in Afferden.

Inmiddels is gebleken dat er nog drie andere autos schade hebben opgelopen door de actie van de jongens en dat er ook een ruit van een woning is vernield aan de Maasstraat te Gennep door een golfbal.

De politie verzoekt automobilisten die met golfballen bekogeld zijn contact met haar op te nemen.