Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding voor rijden onder invloed en huiselijk geweld

Nijmegen, 30-07-2006 o Zaterdag rond middernacht werd een eenzijdige aanrijding gemeld op de Grootstalselaan in Nijmegen. Politiemensen gingen erheen en troffen tussen de Malderburchtstraat en Hatertseweg een auto tegen een boom. De inzittenden, een man, vrouw en hun kindje waren al uit de auto. De agenten stelden nader onderzoek in.

Al snel werd duidelijk dat de man, een 28-jarige Arnhemmer, de auto bestuurd had. Omdat de agenten een alcohollucht roken namen zij bij hem een blaastest af. De 28-jarige bleek onder invloed (495 ug/l). Behalve hiervoor werd de man ook aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Tijdens het rijden zou hij ruzie hebben gekregen met zijn vriendin en haar geslagen hebben. Vermoedelijk door de ruzie is de bestuurder de macht over het stuur verloren en is vervolgens met de auto tegen een boom aan de rechterkant van de weg gereden.

Een getuige die snel naar de ongevalsplaats kwam ontfermde zich over de vrouw. De politie nam verklaringen op. Team
Verkeersongevallenanalyse kwam voor technisch sporenonderzoek om de toedracht te achterhalen. Alledrie de inzittenden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. De verdachte is daarna overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Het huiselijk geweld wordt nog verder onderzocht. (08)