Politie Flevoland

Brandjes

Noordoostpolder, 30-07-2006 o Op de Zwartemeerweg in Ens is vrijdagnacht in een melklokaal een brandje ontstaan. De gewaarschuwde eigenaar, een 57-jarige man, wist zelf de brand te blussen. De Technische Recherche van de politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak.

In dezelfde nacht vatte een bankstel in een woning aan de Schoenerstraat in Emmeloord vlam omdat de 25-jarige bewoonster vermoedelijk met een brandende sigaret in slaap is gevallen. Haar 26-jarige huisgenoot wist de brand te blussen. Een ambulance van de GGD heeft de vrouw voor onderzoek naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad vervoerd.

Vrijdagnacht brandde een caravan aan de Drietorensweg in Ens volledig af. De caravan stond op een erf geparkeerd. Toen de 21-jarige eigenaar thuis kwam kon hij alleen nog de smeulende resten blussen. De oorzaak is nog niet bekend.

Op de Espelerlaan in Emmeloord vatte een tuinhuisje vlam vermoedelijk omdat aan de achterzijde snoeiafval werd verbrand. De brandweer wist het schuurtje te behouden maar kon niet voorkomen dat de achterzijde flink werd beschadigd. Tijdens de bluswerkzaamheden werd een flitslamp van de brandweer weggenomen door twee mannen die eerst nog met een brandweerman hadden staan praten. De politie doet onderzoek naar beide mannen.