Politieberichten Binnensticht, 12.10 uur

Utrecht, 30-07-2006

Rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs

GROENEKAN De politie kreeg zaterdagmiddag 29 juli rond 15.45 uur de melding dat een automobilist vreemd rijgedrag vertoonde op het Hooge Kampsepad. Hij reed bijna tegen autos aan. Ter plaatse troffen politieagenten een getuige die meldde dat de man inmiddels zijn auto had verlaten en bij het water verbleef. De politie hield vervolgens een 61-jarige inwoner van De Bilt aan die onder invloed verkeerde. Het rijbewijs van de man was al eerder ingevorderd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek dat de man 1100 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Hij bekende te hebben gereden.

Proces-verbaal voor rijden onder invloed is opgemaakt en het voertuig van de man is in beslag genomen.

Verdachte bromfiets

DE BILT Vrijdagavond rond 20.30 uur zag de politie op de Utrechtseweg een bromfietser zonder helm rijden. Ze hielden de man, een 22-jarige inwoner van Soesterberg, staande. Uit onderzoek bleek dat er geknoeid was met het framenummer. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van heling. Hij is evenals de bromfiets meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Voor het rijden zonder helm kreeg hij een bekeuring. De verdachte verklaarde de bromfiets via internet te hebben gekocht.

Deurportier open, ongeval gevolg

ZEIST Zaterdagmiddag rond 14.35 uur parkeerde een 66-jarige inwoner van Langbroek zijn auto aan de Steylaan. Toen de man zijn portier opende zag hij een fietser over het hoofd en raakte hij de fietser. De fietser viel op de grond en raakte gewond. Het slachtoffer, een 38-jarige Zeistenaar, is met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.