Politieberichten Heuvelrug, 12.20 uur

Utrecht, 30-07-2006

Man in elkaar geslagen

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag 30 juli is een 24-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede geslagen door een groepje mannen. De politie heeft een 48-jarige man uit Langbroek aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Het slachtoffer werd op de Singel door een aantal mannen aangesproken. Vervolgens sloegen zij hem zonder aanleiding. De man kreeg klappen in zijn gezicht en toen hij op de grond was gevallen, werd hij geschopt. Hij heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Wees alert op tasroof uit autos

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 30 juli is een 22-jarige vrouw uit Veenendaal aan het Zuiderkruis beroofd van haar tas.

Toen de vrouw haar auto had geparkeerd, opende een onbekende man het portier aan de passagierszijde en griste haar tas weg. Deze lag op de passagiersstoel.

De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt mensen alert te zijn op berovingen uit autos.

Leg waardevolle spullen in de kofferbak of zet de tas (of het hengsel) vast met de autogordel zodat dieven niet zomaar een tas mee kunnen grissen.

Ongeval bromfiets en auto

VEENENDAAL Vrijdagmiddag 28 juli rond 17.20 uur ontstond bij de kruising van het Boompjesgoed met de Raadhuisstraat een ongeval. Een 45-jarige bromfietsster uit Veenendaal raakte hierdoor gewond.

Op de kruising kwamen de automobilist (22 jaar en afkomstig uit Bussum) en de bromfietser met elkaar in botsing. Waarschijnlijk reed een van de twee door rood licht. De politie onderzoekt hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren.

De bromfietsster viel door de aanrijding en is met een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Zij liep een hersenschudding op en diverse kneuzingen.

Oproep getuigen schennispleger

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Dinsdag 18 juli is een 19-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg lastig gevallen door een schennispleger. Dat gebeurde toen zij rond 18.00 uur achter park Sparrendaal fietste. De vrouw fietste vanaf de Diderichslaan/Van Oosthuyselaan richting de kermis in het park Seminarie.

De vrouw was het houten bruggetje over gefietst toen zij de man tegenkwam. Deze man toonde haar zijn geslachtsdeel. Het gaat om een blanke man van ongeveer 50 jaar. Hij is ongeveer 1.80 1.90 m lang en heeft een dikke buik. Hij heeft grijs haar en is kalend. De man droeg een korte beige/kaki broek en wit linnen overhemd.

De politie is op zoek naar getuigen en met name naar een blonde vrouw van ongeveer 30 jaar oud die met het slachtoffer gesproken heeft na het incident. De politie zou deze vrouw graag willen spreken.

Mensen die de schennispleger hebben gezien, of menen te herkennen, worden ook verzocht contact op te nemen met de wijkpolitie van Utrechtse Heuvelrug via telefoonnummer 0900 88 44 (lokaal tarief).