Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet - mishandeling                                   |
De politie heeft zondagochtend (30/7) met de nodige moeite een 32-jarige Nunspeter aan kunnen houden voor mishandeling. Tijdens de aanhouding mishandelde hij een agente. De man is ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 02.40 uur een melding dat een inzittende van een opvallende auto in het centrum een jongeman hadden mishandeld. Agenten gingen op zoek naar de auto en troffen deze op de Dorpsstraat aan. De passagier die verantwoordelijk zou zijn voor de mishandeling wenste zijn naam niet op te geven. Op een gegeven moment wilde hij er vandoor gaan en dit werd belet. Hierbij mishandelde de later aangehouden Nunspeter een agente, die hierbij mogelijk een hersenschudding opliep. De man is ingesloten in het cellencomplex in Apeldoorn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - rijden onder invloed                         |
De politie heeft afgelopen weekend twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Eén van hen was al eerder voor dit feit bekeurd en kreeg nu een proces-verbaal.

Agenten controleerden zaterdagavond (29/7) omstreeks 21.25 uur op de Hoofdweg een 44-jarige automobilist uit Putten. De man bleek gedronken te hebben en de ademanalyse op het politiebureau gaf 1.1 promille aan. Met een boete en een rijverbod kon hij later op de avond naar huis. Zondag (30/7) rond 00.30 uur zagen agenten een auto tegen het verkeer inrijden op de Grote Oosterwijck. Zij spraken de bestuurder, een 53-jarige Harderwijker, hierop aan en stelden vast dat de man gedronken had. Ook hij moest een ademanalyse ondergaan en blies 1.1 promille. Aangezien hij eerder voor het rijden onder invloed was bekeurd kreeg hij geen boete, maar wordt er nu proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

|     |Putten - mannen onwel                                     |
Twee meldingen van onwelwording kregen zaterdag een hele andere wending. In het ene geval bleek het slachtoffer alcohol en speed te hebben gebruikt. Bij de tweede inzet van politie en ambulance had de jongeman een jointje op de nuchtere maag gerookt!

Kregen agenten zaterdag (29/7) rond 08.15 uur een melding van een onwelwording voor de Welkoop aan de Van Geentstraat. Met spoed gingen zij en een gealarmeerde ambulance ter plaatse. Het 29-jarige Puttense slachtoffer klaagde over pijn aan de borst en uitvalsverschijnselen van armen en benen. Tijdens het gesprek kwam de aap uit de mouw, want hij biechtte op alcohol en speed te hebben gebruikt! Ambulancepersoneel nam de man zekerheidshalve mee naar het ziekenhuis. Na onderzoek kon hij weer naar huis.

Om 15.40 uur kreeg de politie weer een melding van een onwelwording, dit keer op de Garderenseweg. De vriend van een 22-jarige jongeman uit Zeewolde had alarm geslagen. Toen de hulpverleners arriveerden bleek al snel dat een jointje op de nuchtere maag geen goede optie is. Of beiden ervan hebben geleerd, moet nog blijken!

|     |Heerde- jongen raakt gewond op crossbaan                  |
Een 14-jarige jongen uit Hattem is zaterdagmiddag (29/7) per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle na een valpartij met zijn crossmotor.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.45 uur op de crossbaan aan de Kamperweg. Bij controle in het ziekenhuis bleek hij de heup uit de kom te hebben gehad. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij met z'n ouders weer mee naar huis.

|     |Vaassen -  egelliefde                                     |
Iedere zomer krijgt de politie wel meldingen van verontruste mensen die "rare geluiden" in hun tuin horen. De ene keer gaat het om konijnen, dit keer om..

Dit maal belden zaterdagavond (29/7) laat de bewoners van een woning aan de Spechtstraat de heilige hermandad. Zij maakten zich zorgen om een beest in hun tuin. Agenten gingen op zoek in de tuin en troffen pa en ma egel die zonder zich om hun omgeving te bekommeren voor nageslacht zorgden. De ongeruste bellers zijn hierover geïnformeerd, waarna de agenten hun surveillance vervolgden.

Einde berichten


---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --