Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen na vechtpartij in centrum

Nijmegen, 30-07-2006 o Zaterdagnacht werd door portiers van een uitgaansgelegenheid de hulp van de politie ingeroepen toen er een grote vechtpartij plaatsvond in het centrum. Zeker 20 personen zouden daarbij betrokken zijn.

Mountainbikers van politie gingen erheen en troffen op straat een groep van ongeveer 100 personen aan. Van diverse kanten werden zij aangesproken dat portiers de vechtende partijen hebben geprobeerd te scheiden. Daarbij zou één van hen geslagen zijn. Deze portier, die lichte verwondingen opliep, heeft daarvan aangifte gedaan. Een 16-jarige Nijmegenaar werd als verdachte aangehouden.

Even later werden de bikers door een andere portier erop geattendeerd dat een deel van de groep die zojuist bij de vechtpartij betrokken zou zijn geweest, nu overlast veroorzaakte bij een horecagelegenheid. Een 18-jarige Nijmegenaar probeerde bij meerdere cafés naar binnen te gaan, maar werd geweigerd in verband met de eerdere vechtpartij. Toen hem weer werd medegedeeld dat hij weg moest gaan, begon hij te schreeuwen, daagde vervolgens de portier uit en begon omstanders erbij te betrekken. Zodra de politie verscheen ging de 18-jarige ervandoor. Na een achtervolging kon de man in de Vlaamsegas door de bikers worden ingerekend voor verstoring van de openbare orde.

De overige personen die bij de horecagelegenheid bleven vervelen werden door de agenten gevorderd om weg te gaan. Hieraan voldeed de hele groep. (08)