Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man gaat Arnhemmers met hamer te lijf

Publicatiedatum: 30-7-2006 12:57:36

Arnhem - De politie heeft zondag in de vroege ochtenduren in de Arnhemse wijk Klarendal een 25-jarige bewoner aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. De Arnhemmer wordt ervan verdacht drie buurtbewoners te lijf te zijn gegaan met een hamer. Een van hen, een 20-jarige man, raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Volgens het slachtoffer en getuigen zou de 25-jarige hen rond vier uur in de tuin van hun woning zijn gegaan, kennelijk omdat er teveel lawaai werd gemaakt. Daarbij zou het tot een handgemeen zijn gekomen waarbij de 25-jarige Arnhemmer met een hamer zou hebben geraakt. Gewaarschuwde agenten hielden de 25-jarige man even later aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto tegen boom: Wageningse (77) gewond

Publicatiedatum: 30-7-2006 12:55:56

Arnhem - Een 77-jarige automobiliste uit Wageningen is zaterdagmiddag in Arnhem gewond geraakt nadat zij met haar auto tegen een boom was gereden. De vrouw is met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond één uur op de Schelmseweg nabij de Bakenbergseweg. Volgens het slachtoffer was ze tijdens het rijden in slaap gevallen waarna ze tegen een boom botste. De auto kantelde en bleef op zijn kant liggen. De gewonde Wageningse is door de hulpdiensten uit de auto gehaald. Volgens de politie was er geen sprake van alcoholgebruik. Wel is het rijbewijs van de vrouw ingenomen om een onderzoek te gelasten naar haar rijvaardigheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissens paar beroofd; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 30-7-2006 12:54:33

Arnhem - Een echtpaar uit Huissen (een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw) is in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van een straatroof nabij de John Frostbrug in Arnhem. Het paar was daarbij ongedeerd gebleven. De Arnhemse politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren.

Volgens de verklaring van het paar waren ze even voor één uur op de fiets vanuit het centrum van Arnhem op weg naar huis. Nadat ze de John Frostbrug waren overgestoken wilden ze ter hoogte van het Waardmanspad in de wijk Malburgen naar beneden gaan om zo verder naar huis te gaan. Onderaan de trappen zouden plotseling drie onbekende mannen tevoorschijn zijn gekomen die het paar onder bedreiging met geweld geld afhandig had weten te maken. Daarbij zou gedreigd zijn met een knuppel. Het drietal ging er vervolgens met de buit vandoor. Door agenten is later nog vergeefs naar de daders gezocht. Volgens de slachtoffers zou het gaan om drie mannen met een vermoedelijk donkere huidskleur. Eén van hen had een gezet postuur, de andere twee waren slanker. Alledrie hadden hun gezicht bedekt. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of die kort voor of kort na de straatroof iets hebben gezien dat met het voorval in verband kan worden gebracht worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bedreiging bij verkeersruzie: mannen aangehouden
Publicatiedatum: 30-7-2006 12:52:23

Doesburg - Een 20-jarige man uit Dieren en een 23-jarige Doesburger zijn vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging bij een verkeersruzie. De twee konden worden opgepakt nadat het slachtoffer, een 56-jarige Doesburger, aangifte had gedaan. Volgens het slachtoffer was er vrijdagavond rond half acht ruzie ontstaan over een verkeerssituatie op de Koepoortdijk nabij de aansluiting met de Provincialeweg N317. De 23-jarige Doesburger zou daarbij het slachtoffer hebben bedreigd met de dood. Na het voorval zouden beiden weer zijn weggereden, om even later kennelijk weer de confrontatie op te zoeken. Volgens het slachtoffer zou hij daarbij zijn klemgereden door twee auto's, waarbij naar later bleek ook de Dierenaar betrokken zou zijn. Het slachtoffer had echter weg weten te komen en waarschuwde meteen de politie. Die wist de beide verdachten aan de hand van hun kentekens te traceren. De twee werden later in de woning van de Dierenaar aangehouden. Na verhoor is het duo in de loop van zaterdagmiddag vrijgelaten. De Dierenaar had verklaard de partijen slechts te hebben willen scheiden. De verdachte Doesburger had zijn aandeel in de zaak erkend maar zou volgens zijn zeggen alleen erg geschrokken zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachte van auto-inbraak aangehouden

Publicatiedatum: 30-7-2006 12:51:07

Arnhem/Oosterbeek - Een 21-jarige man uit Wolfheze is vrijdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van auto-inbraak in de wijk Heijenoord in Arnhem. De man was aanvankelijk op de vlucht geslagen nadat hij door getuigen was betrapt. Later kon hij op de Nico Bovenweg in Oosterbeek alsnog worden ingerekend. Rond vijf uur betrapten bewoners aan de Diependalseweg in Arnhem de Wolfhezenaar toen hij in een geparkeerde auto zat. De eigenaar wilde de man vastpakken om hem aan de politie te kunnen overdragen. Daarbij ontstond een schermutseling waarbij de Wolfhezenaar kans zag er vandoor te gaan. Door gewaarschuwde agenten was nog gezocht in het bos in de omgeving van de Schelmseweg. Op de Nico Bovenweg in Oosterbeek werd de man op aanwijzen van de getuigen aangehouden. De Wolfhezenaar liep bij zijn aanhouding nog een beetwond van een politiehond op omdat hij weigerde te blijven staan. De man is na behandeling ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lochemer opgepakt na vernielingen auto's

Publicatiedatum: 30-7-2006 12:49:43

Arnhem - Op de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat nabij het Velperpoortstation heeft de Arnhemse politie in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Lochem aangehouden wegens vernieling. De man zou kort daarvoor van twee geparkeerde auto's de ruiten hebben vernield. Een getuige die dat had gezien waarschuwde de politie. Aan de hand van een signalement kon de verdachte Lochemer even later in de buurt worden aangehouden. De twee gedupeerde autobezitters hebben bij de politie aangifte gedaan. De Lochemer is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs ingevorderd na roekeloos rijgedrag

Publicatiedatum: 30-7-2006 12:48:52

Arnhem - Een 30-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag in zijn woonplaats zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De politie had de man eerder betrapt op flinke snelheidsovertredingen en het rijden door rood licht. Omstreeks vier uur zagen de agenten, die in een onopvallende politiewagen reden, de man met hoge snelheid voorbij komen op de Batavierenweg. De agenten zetten de achtervolging in en constateerde dat de Arnhemmer ruim boven de 100 km/u reed, terwijl daar maximaal 70 gereden mag worden. Op de kruising met de Hollandweg reed de Arnhemmer vervolgens door rood licht om zijn weg te vervolgen richting Burgemeester Matsersingel. Ook daar werden snelheden geconstateerd van ongeveer 120 km/u. Op de Burgemeester Matsersingel werd de Arnhemmer tot staan gebracht en kreeg hij te horen dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Tegen de man wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606