Politieberichten Utrecht, 13.15 uur

Utrecht, 30-07-2006

Verdachte van aanranding aangehouden

UTRECHT Zondagochtend 30 juli rond 07.10 uur heeft de politie op de Tiberdreef een 29-jarige Utrechter aangehouden. De man wordt ervan verdacht een woning aan de Willem Schuylenburglaan te hebben binnengedrongen en een 24-jarige vrouw te hebben aangerand.

Toen de vrouw het op een gillen zette, is de man weggevlucht. De gealarmeerde politie startte vervolgens een zoekactie en hield op basis van een signalement de 29-jarige Utrechter aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. De vrouw heeft aangifte gedaan van aanranding.

Drugs inbeslaggenomen

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 30 juli heeft de politie een 36-jarige Utrechter op het Smakkelaarsveld aangehouden.

Een politiemedewerker had via cameratoezicht gezien dat een voor hem bekende veelpleger een hoeveelheid drugs in zijn kleding had gestopt. De verdachte werd vervolgens gecontroleerd op het Smakkelaarsveld. Hij bleek inderdaad een hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De verdovende middelen zijn inbeslaggenomen en proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Stad

Dodelijk verkeersongeval

UTRECHT Op vrijdag 28 juli is een 65-jarige man uit Montfoort overleden na een aanrijding met een bus op de Biltstraat. De man stak rond 15.30 uur te voet de Biltstraat over en zag de bus niet op tijd. De buschauffeur kon niet meer op tijd remmen en raakte de man. De man is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleden is. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Bij het plotseling remmen van de bus raakte ook een 46-jarige buspassagiere uit Utrecht gewond aan haar gezicht. Zij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Tasjesdief aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 30 juli rond 01.00 uur heeft de politie op het Lucasbolwerk een 35-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor twee diefstallen van tassen. De politie kon de man aanhouden op aanwijzingen van getuigen. De man is een veelpleger en wordt in bewaring gesteld.

Lawaaimaker aangehouden

DE MEERN Op zaterdagavond 29 juli heeft de politie rond 23.00 uur een 40-jarige man uit De Meern aangehouden op de Van Heemskerklaan. De politie reageerde op een melding van geluidsoverlast, waarop de man de politie bedreigde met de dood. De man pleegde flink verzet bij zijn aanhouding. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Brandstichter aangehouden

UTRECHT - Vrijdag 28 juli heeft de politie rond 16.30 uur op de Baden-Powellweg een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man struiken in brand stak. Hij krijgt hiervoor proces-verbaal.

Inbrekers op heterdaad gepakt

UTRECHT/DE MEERN - In Utrecht en De Meern heeft de politie dit weekend twee inbrekers op heterdaad kunnen aanhouden. Zaterdagmiddag 29 juli rond 15.30 uur hield de politie na een achtervolging een 22-jarige Utrechter aan op de Heycopperkade (De Meern) op verdenking van inbraak in een woning op de Milan Viscontilaan. In de auto die de man kort daarvoor bestuurde, werden diverse goederen aangetroffen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Zondagochtend 30 juli rond 04.45 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een pand aan de Ondiep-zuidzijde in Utrecht. In de tuin kon de politie een 20-jarige man uit Vianen aanhouden op verdenking van de inbraak. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.