Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juli 2006

Autokraker betrapt

Enschede

Een alerte getuige meldde zaterdag 29 juli omstreeks 01.20 uur aan de politie dat een onbekende man in de auto van een buurtbewoner zat. De auto stond aan de Zunabrink in Enschede. Politieagenten gingen een kijkje nemen en troffen op genoemde locatie inderdaad een man in een auto aan. De agenten vertrouwden het niet gezien de onduidelijke verklaring die de man gaf voor zijn aanwezigheid in de auto. Nadat zij vervolgens inbrekerswerktuigen bij de man aantroffen, hielden zij hem aan. Het bleek te gaan om een 33 jarige man uit Hengelo. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De eigenaar van de auto, een 52 jarige Enschedeër, heeft zich inmiddels bij de politie gemeld en aangifte gedaan. De verdachte bleek geprobeerd te hebben geluidsapparatuur uit de auto weg te nemen waardoor schade is ontstaan. (06-097309)

Man met barkruk geslagen

Enschede

Vrijdagavond 28 juli kwam omstreeks 21.30 uur een melding binnen van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Lasonderstraat in Enschede. Twee bekenden, Enschedeërs van 68 en 52 jaar, bleken een woordenwisseling te hebben gehad en met elkaar gevochten te hebben. Op een gegeven moment liep het zodanig uit de hand dat de 52 jarige man de 68 jarige man met een barkruk sloeg. De 68 jarige man raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij werd voor de nacht opgenomen en mocht zaterdag naar huis. De politie hield vrijdagavond de 52 jarige man aan. Hij is in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Onduidelijk is nog waarom de twee met elkaar aan het vechten zijn gegaan, zeker is dat van beide kanten is geslagen. Nader onderzoek volgt. (06-097237)

Politie houdt inbreker aan

Enschede

Politieagenten zagen zaterdag 29 juli omstreeks 05.30 uur dat een hen bekende man zich verdacht ophield in de Zuiderhagen in Enschede. Zij ontdekten vervolgens dat op een deur van een winkel verse braaksporen zaten. De verdachte ging er rennend vandoor waarop de agenten hem volgden. De man wist echter te ontkomen. De agenten gingen even later op weg naar de woning van de verdachte, een 37 jarige Enschedeër. Zij zagen de man op het Gronausevoetpad, nu echter op een fiets. Hij ging er weer vandoor maar wist dit keer niet te ontkomen. De agenten hielden hem op de Lageweg aan. De man bleek een tas bij zich te hebben met diverse goederen, waaronder een laptop en een camera. Ook troffen de agenten inbrekerswerktuigen bij hem aan. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de goederen die de verdachte bij zich had, afkomstig zijn van diefstal uit een horecagelegenheid aan de Boulevard 1945. De 37 jarige man heeft de inbraak bekend. Hij was het pand binnengekomen door een raam te forceren. Daarna ging hij naar de Zuiderhagen en probeerde daar in een winkel in te breken. Hier bleef het bij een poging. Wel is schade ontstaan aan de deur van het pand. Beide gedupeerden deden aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Mogelijk is de fiets waarop de verdachte reed, gestolen. Het slot van de fiets bleek namelijk geforceerd te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de fiets. (06-097374)

Verkeersongeval met letsel

Hengelo

Zaterdag 29 juli vond omstreeks 13.50 uur een aanrijding plaats op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Door nog onbekende oorzaak botste een 25 jarige man uit Hengelo met zijn auto op een auto voor hem, die bestuurd werd door een 65 jarige man uit Vlaardingen. Een 51 jarige vrouw uit Vlaardingen, die als passagier bij de 65-jarige man in de auto zat, raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-097488)

Twee jongens gewond bij aanrijding

Losser

Een 16 jarige jongen uit Losser reed zaterdagmiddag 29 juli omstreeks 15.50 uur met zijn bromfiets op de Markeweg in zijn woonplaats. Een 14 jarige jongen uit Losser zat bij hem achterop. Doordat de 16 jarige jongen op de kruising met de Nitertweg geen voorrang verleende aan een auto, ontstond een aanrijding. De auto kwam voor de jongen van rechts en werd bestuurd door een 19 jarige vrouw uit Losser. Beide jongens raakten gewond en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-097537)

Bedreiging

Enschede

De politie hield zaterdagavond 29 juli omstreeks 18.45 uur een 26 jarige Enschedeër aan voor een woning aan de Luttebrink. De man wordt ervan verdacht bewoners aldaar verbaal met de dood te hebben bedreigd. De man zou de bewoners al vaker hebben lastig gevallen. Een van de bewoners, een 21 jarige Enschedese, deed inmiddels aangifte. De 26 jarige verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Hij zal nader gehoord worden. (06-097575)

Vernielingen door dronken bestuurders

Denekamp

Zaterdag 29 juli werd omstreeks 19.45 uur gemeld dat een bestuurder van een trekker met oplegger een hekwerk en een boom had geraakt aan de Parallelweg in Denekamp. Op het moment dat politieagenten genoemde locatie naderden, zagen zij een man al slingerend lopen. Omstanders gaven aan dat hij even daarvoor de trekker met oplegger had bestuurd. Vervolgens zagen de agenten dat de desbetreffende voertuig kwam aanrijden, nu met een ander achter het stuur. Zij gaven de bestuurder een stopteken. Naast de bestuurder zat nog een passagier. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat alledrie personen de trekker met oplegger hadden bestuurd. Zij hadden om beurten geprobeerd het voertuig in een parkeerhaven te parkeren. Zij waren echter zodanig dronken, dat dit niet lukte. Op de hoek Parallelweg/Klokkendijk bleek een tuinhek van een woning omvergereden en ook had een van hen met het voertuig een boom geraakt. Het bleek te gaan om Poolse mannen van 18, 30 en 39 jaar oud. De agenten hielden de drie aan. Uit ademanalyse bleken zij promillages te hebben van resp. 2,29 2,48 en 1,61 promille. Na overleg met justitie kregen de mannen alledrie een boete van E 400,-. (06-097600)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --