Politie Gelderland-Midden

Beschonken trucker raakt van de weg

Publicatiedatum: 30-7-2006 14:04:01

Zevenaar - Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag is zaterdagochtend door de Zevenaarse politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man was rond kwart voor zeven op de A12 bij Zevenaar ter hoogte van het viaduct Hengelder met zijn vrachtwagen van de weg geraakt en in de berm terecht gekomen. De trucker was zelf ongedeerd gebleven maar zijn wagen had zware schade opgelopen. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de man, waarop hij werd aangehouden. Bij de trucker werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,02. Dat is twee maal zoveel als is toegestaan. Aangezien tegen de man al eerder proces-verbaal bleek te zijn opgemaakt voor hetzelfde feit is zijn rijbewijs ingevorderd. De vrachtwagen is in de loop van de ochtend geborgen. Tegen de Haagse vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen ouders
Publicatiedatum: 30-7-2006 14:03:25

Elst - De Elster politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou in zijn ouderlijke woning de inboedel kort en klein hebben geslagen. Ook zou hij zijn 53-jarige moeder, die hem probeerde tegen te houden, hebben mishandeld waardoor ze gewond raakte. Gewaarschuwde agenten troffen in de woning sporen van geweld aan. Volgens de moeder zou de man in huis met stoel hebben lopen zwaaien waarbij de vrouw was verwond. De Elstenaar zelf bleek inmiddels te zijn vertrokken maar werd even later in de buurt aangetroffen en aangehouden. De man is ingesloten. Door de ouders van de man is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bijna aanvaring met politieboot: 300 euro boete
Publicatiedatum: 30-7-2006 14:02:39

Giesbeek - De politie van Zevenaar heeft zaterdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 29-jarige schipper uit Kleve na een bijna aanvaring met een politieboot op de Rhederlaag bij Giesbeek. De man kreeg een boete van 300 euro. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks half zeven op het water varen met een motorboot die een luchtband voorttrok. De agenten wilden een controle instellen en gingen langszij varen. Daarbij zou de Duitse schipper plotseling naar links zijn uitgeweken. De schipper van de politieboot wist echter een aanvaring te voorkomen maar gebood de Klevenaar naar de kant te komen. Daar werd vastgesteld dat de man geen vaarbewijs had. Ook bleek de door hem bestuurde boot geen registratienummer te voeren en werd geen gebruik gemaakt van de verplichte noodstopinrichting (een zogenoemde dodemansknop).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elstenaar voor 300 euro beboet

Publicatiedatum: 30-7-2006 14:01:42

Elst - Een 23-jarige Elstenaar heeft zaterdagavond van de politie in zijn woonplaats voor 300 euro aan verkeersboetes opgelegd gekregen. De man werd even voor tien uur op de Eshofsestraat in zijn woonplaats door agenten betrapt toen hij zonder helm reed. Bij controle bleek hij bovendien niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Nadat de man hiervoor twee bekeuringen had gekregen en op het hart gedrukt werd verder te gaan lopen zagen de agenten de Elstenaar even later wederom rondrijden. Daarbij zagen ze hem wederom zonder helm met hoge snelheid tegen het verkeer in over de Dorpsstraat rijden. Dat leverde de Elstenaar weer enkele bekeuringen op waarbij het totale bedrag opliep tot 300 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---