Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van beroving op parkeerplaats
Publicatiedatum: 30-7-2006 14:12:05

Andelst - De politie van Andelst is op zoek naar getuigen van een beroving op parkeerplaats De Leijgraaf langs de autosnelweg A15 afgelopen vrijdagnacht. Vier mannen in de leeftijd van 33 tot en met 57 jaar en afkomstig uit Lienden, Druten en Veenendaal werden daarvan het slachtoffer. Volgens hun zeggen is van twee van hen met geweld geld en mobiele telefoons afhandig gemaakt. Bij het voorval raakten twee slachtoffers licht gewond.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na middernacht, parkeerde een van de slachtoffers zijn auto op de parkeerplaats. Toen hij na een korte pauze weer in wilde stappen zou hij door enkele personen zijn vastgepakt en hardhandig op de grond zijn gegooid. Vervolgens zouden hem enkele spullen zijn afgenomen. De drie andere slachtoffers, die ook een stop hadden gemaakt op de parkeerplaats, was meteen daarna hetzelfde overkomen. Volgens de slachtoffers was er sprake van vier mannen die meteen na de beroving waren weggereden. Van de belagers is niet veel meer bekend dan dat het gaat om vier blanke jongens van tussen de 18 en 30 jaar die met een auto waren. Daarom is de politie op zoek naar getuigen die wellicht over mee informatie beschikken. Zo zou er volgens de verklaringen van de slachtoffers tijdens de berovingen twee vrachtwagens en een grijs busje ook op de parkeerplaats hebben gestaan. De politie sluit niet uit dat de inzittenden daarvan waardevolle informatie kunnen hebben over het voorval en vraagt hen met klem contact op te nemen via 0900-8844. Ook andere getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat in verband met de berovingen kan worden gebracht wordt verzocht contact op te nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto over de kop, stel aangehouden

Publicatiedatum: 30-7-2006 14:09:54

Elst - Een 27-jarige man uit Leerdam en een 23-jarige vrouw uit Elst zijn zaterdagochtend vroeg door de politie aangehouden nadat ze met hun auto op de A325 bij Elst over de kop waren geslagen. De twee bleken na de aanrijding te zijn weggelopen en werden even later in Huissen aangetroffen. De vrouw uit Elst bleek gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. In de auto werden door de politie een tiental XTC-tabletten aangetroffen. Uit onderzoek bleek later dat de bestuurder bij het nemen van afrit naar Elst de macht over het stuur was kwijt geraakt waarna de wagen over de kop ging. Beide inzittenden hadden op eigen gelegenheid uit de wagen weten te klauteren. De Leerdammer had tegenover de politie verklaard dat hij had gereden. De man wordt er ook van verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden en had bovendien een ontzegging van de rijbevoegdheid. Van de man is bloed afgenomen voor een bloedproef. De aangetroffen XTC tabletten zijn in beslag genomen. De vrouw, die overigens niet ernstig gewond bleek, kon niets strafbaars verweten worden en is later vrijgelaten. Ook de Leerdammer is inmiddels na verhoor op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---